PC Strømforsyning / Gamer PSU

<p>Få dine gaming komponenter til at performe optimalt - find den rette strømforsyning (PSU) til dit gamer setup. Her finder du PSU’er, der passer til alle kabinetstørrelser. Alle PSU’er i vores udvalg er 80+ certificeret, så uanset hvad du tager med herfra, så får du kvalitet med på vejen.</p>

Få dine gaming komponenter til at performe optimalt - find den rette strømforsyning (PSU) til dit gamer setup. Her finder du PSU’er, der passer til alle kabinetstørrelser. Alle PSU’er i vores udvalg er 80+ certificeret, så uanset hvad du tager med herfra, så får du kvalitet med på vejen.

Her finder du den rette gamer strømforsyning til dit setup

Vi ved det - der er intet glamourøst over en strømforsyning til din PC. Alle elsker at prale med deres CPU, grafikkort og tårnhøje framerates - men hvornår har du sidst hørt en gamer sige: “Hey folkens, nu skal I lige høre om den her killer strømforsyning, jeg fik i går - den er vanvittig!”

Alligevel er en PSU (Power Supply Unit) ikke til at komme udenom i dit gamer setup. Den leverer strøm til alt i dit system. Og hvis strømforsyningen ikke gør sit arbejde godt nok, så kan komponenterne i dit system heller ikke yde deres bedste (eller også går de slet og ret i stykker!).

Her på siden finder du de bedste strømforsyninger til dit gamer setup. Så skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt dine forskellige enheder og komponenter får nok juice til at performe optimalt.



Hvad gør en PC strømforsyning for din gamer computer?

Strømforsyningen har grundlæggende to opgaver: for det første skal den levere den rette mængde strøm til din gamer computer. Uden strøm er computeren ikke andet end en samling døde komponenter, der ikke kan finde ud af noget som helst. Men hvis PC’en får strøm med for høj spænding, så kan det være skadeligt for computerens komponenter. Hvis din gamer PC fik sin strøm direkte fra stikkontakten, ville den simpelthen ånde ud (og garanteret med en ånde, der lugter brændt, og som afgiver en god mængde blå røg). Strømforsyningen tilpasser spændingen og amperen til dit setup, så du roligt kan game derudaf uden at bekymre dig om din PC’s ve og vel.

For det andet så skal strømforsyningen også ensrette strømmen, der kommer fra din stikkontakt. I Danmark har vi vekselstrøm, hvilket betyder, at strømmen, der kommer ud af stikkontakten i dit hus, skifter retning hele tiden - 50 gange i sekundet. En PC skal derimod bruge jævnstrøm for at køre - og omdannelsen fra vekselstrøm til jævnstrøm er også noget, PSU’en tager sig af.



Derfor skal din PC strømforsyning have rigeligt at give af

Det er vigtigt, at din gamer computer får rigeligt med strøm, når du spiller - og der skal også være ekstra at give af under spidsbelastningsperioder. Forestil dig frustrationerne, der ville mase sig på, hvis din gamer PC begyndte at hakke, fryse eller lukke helt ned, hver gang det begyndte at blive rigtig fedt! Ikke så fedt.

Hvordan sikrer du, at din strømforsyning giver rigeligt med kraft til gaming computeren? Her skal vi først forstå, hvordan man måler dens styrke. Mængden af saft og kraft, som din PSU kan levere til gamer computeren, måles i watt (W). Mht. mængden af watt, så kan du finde alt fra PSU’er, der leverer 500W til din PC, og til PSU’er, der læsser hele 1200W af på tærsklen. Men selvom en strømforsyning måske skilter med 500W, så er det reelle output altid mindre af to årsager.

For det første så kan en strømforsyning kun arbejde med peak-performance i korte tidsintervaller af gangen. Desto tættere på sit max output en PSU skal levere, desto dårligere performance har den - og dårlig performance genererer spild-energi, hvilket får PSU’en til at blive varm. En PSU er selvfølgelig designet til at kunne håndtere varmen - men den kan også overophede, hvis den presses for meget. Overophedning af PSU’en kan medføre systemfejl og komponentskader - så det skal du selvfølgelig undgå.

For det andet så kan en PSU rent fysisk aldrig nå op på peak performance. Årsagen er, at der i alle PSU’er sker et naturligt tab af energi, når strømmen fra væggen møder modstand i komponenten. Det er dette energitab, der gør PSU’en varm, når den arbejder. Når du ser en PSU-rating, der fx lyder på 80+, så betyder det, at PSU’en er mere end 80% effektiv uanset belastning. Eller sagt omvendt - energi-tabet er på mindre end 20% uanset belastning.

De fleste PSU’er performer bedst ved en belastning, der ligger på mellem 40% og 60%. Som tommelfingerregel kan du derfor gå ud fra, at din PC skal have en PSU, der kan levere dobbelt op på watt, som computerens komponenter har brug for.



Derfor skal du gå efter en høj PSU-certificering

Når du handler PSU’er, så vil du støde på forskellige PSU-certificeringer (eller PSU-ratings) undervejs. Her skal vi se på, hvad de betyder.

Som vi sagde tidligere, så performer en PSU bedst ved omkring 50% belastning. Belaster du den mere eller mindre, så performer den værre - dvs. der vil komme mere spild-energi i form af varme. Hvis PSU’en belastes rigtig meget over længere tid kan denne spild-energi forårsage skader i dit system. Men lige så vigtigt er det at huske på, at spild-energi også betyder, at du betaler for strøm, som du ikke får gaming ud af. Hvis en computers strømforsyning arbejder med et spild på 40%, så kunne du lige så godt sætte PSU’en til at fordampe kontanter. Det betyder, at 40% af den strøm, du hiver ud af stikkontakten til gaming, forsvinder ud af PSU’en som varm luft. En gamer PC med lav performance og en dårlig PSU kan sagtens koste mere i strøm end en gamer PC med høj performance og en stærk PSU.

Hos SharkGaming har alle vores PSU’ere som minimum en 80 plus-certificering. Det betyder, at mængden af spild konstant ligger under 20%. Det skaber bedre performance og billigere elregninger.

PSU-certificeringer kommer i forskellige kategorier, alt efter hvor effektive de er. Her finder du alle ratings i rangeret orden:

  • 80 plus (mindst 80% effektivitet ved enhver belastning)
  • 80 plus bronze (mindst 82% effektivitet, kan opnå 85%)
  • 80 plus silver (mindst 85% effektivitet, kan opnå 88%)
  • 80 plus gold (mindst 87% effektivitet, kan opnå 90%)
  • 80 plus platinum (mindst 90% effektivitet, kan opnå 92%)
  • 80 plus titanium (mindst 90% effektivitet, kan opnå 94%)

Hos SharkGaming kan du finde strømforsyninger med op til 80 plus gold-certificering. Med denne certificering får du de mest priseffektive fordele ved 80 plus-certificeringer. Derudover sikrer du dig selvfølgelig et sundt gaming system, der kan tjene dig mange år fremover.



Sådan beregner du hvor kraftig din strømforsyning skal være

Du kan selv beregne hvor stor en strømforsyning, dit system skal bruge. Først skal du have kortlagt systemets samlede behov ved at finde komponenternes TDP (Thermal Design Power). TDP refererer til en komponents strømforbrug under maksimal belastning. Og der findes især to komponenter i en gaming PC, der får systemets samlede TDP til at skyde i vejret: CPU’en og grafikkortet.

For at finde TDP’en for en komponent kan du slå den op på nettet. Lad os tage den kraftige processor Intel Core i7-12600. Denne processor har en TDP på 117W, når der er fuld knald på. Oven i systemet smider vi en GeForce RTX 3060 GPU med en TDP på 170W, når der skal maxes op på framerates. Selve grafikkortet kræver en smule mere (GPU’en er blot den primære chip i grafikkortet), men det er oftest marginaler - dog stadig vigtigt at undersøge. Grafikkortets maks output måles i TBP: Total Board Power.

Resten af dit gamer system bruger meget lidt strøm, så vi nøjes med at lægge 20W oven i regnestykket. Nu ser TDP-regnestykket sådan ud:

  • CPU: 117W
  • GPU: 170W
  • Resten af systemet: 20W
  • I alt, TDP: 307W

Når du skal have en PSU til at levere energi til dette system, vil du gerne sikre dig, at spidsbelastninger ikke presser PSU’ens output op til mere end 50-60% af max. output. Du kan derfor tage TDP’en på 307W og fordoble den - og så får du ca. ~600W. I dette tilfælde ville vi altså gå efter en 600W PSU - selvfølgelig med mindst en 80 plus-certificering.

Hvis du finder en strømforsyning, der har en rigtig god PSU-certificering, men hvor watt-outputtet ikke er helt det dobbelte af TDP, så kan det oftest godt gå alligevel. I vores udvalg her på siden finder du fx en 550W PSU med en 80 plus gold-certificering. Og den ville godt kunne forsyne det setup, vi her har tegnet. Her formindsker PSU’ens 80 plus gold-certificering nemlig en god del af det energitab, som andre PSU’ere ville have forårsaget.

En lille reminder: Du skal selvfølgelig huske at reservere lidt ekstra strøm til: LED i kabinettet, hvis du overclocker CPU’en, hvis du planlægger at lade din telefon ud af computerens USB-udgange, osv.. Du vil hellere ende ud med et system, hvor din computers strømforsyning nemt kan følge med efterspørgslen på strøm, end et system hvor PSU’en konstant puster efter vejret. Dog kan vi ikke anbefale dig altid at købe det dyreste og det bedste. Du skal huske, at du ikke får noget for pengene, hvis PSU’en er fuld af overflødig kapacitet, der aldrig kommer til at tjene noget formål. Så er det bedre for dine gaming oplevelser at investere de ekstra penge i en lidt bedre CPU, eller et stærkere grafikkort.



Vi hjælper dig gerne i mål

Har du smækket det ultimative gaming setup i kurven, men mangler du en strømforsyning? Så vil vi med glæde hjælpe dig med tasterne på lommeregneren, og sikre, at dit system konstant er velforsynet med magi i de elektriske kredsløb. Kontakt os enten på mail, chat eller på telefon: 77 34 27 76, og lad os guide dig til det rette valg af PSU. Så kan du være i gang med dit næste spileventyr inden længe.

Her finder du den rette gamer strømforsyning til dit setup

Vi ved det - der er intet glamourøst over en strømforsyning til din PC. Alle elsker at prale med deres CPU, grafikkort og tårnhøje framerates - men hvornår har du sidst hørt en gamer sige: “Hey folkens, nu skal I lige høre om den her killer strømforsyning, jeg fik i går - den er vanvittig!”

Alligevel er en PSU (Power Supply Unit) ikke til at komme udenom i dit gamer setup. Den leverer strøm til alt i dit system. Og hvis strømforsyningen ikke gør sit arbejde godt nok, så kan komponenterne i dit system heller ikke yde deres bedste (eller også går de slet og ret i stykker!).

Her på siden finder du de bedste strømforsyninger til dit gamer setup. Så skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt dine forskellige enheder og komponenter får nok juice til at performe optimalt.

Hvad gør en PC strømforsyning for din gamer computer?

Strømforsyningen har grundlæggende to opgaver: for det første skal den levere den rette mængde strøm til din gamer computer. Uden strøm er computeren ikke andet end en samling døde komponenter, der ikke kan finde ud af noget som helst. Men hvis PC’en får strøm med for høj spænding, så kan det være skadeligt for computerens komponenter. Hvis din gamer PC fik sin strøm direkte fra stikkontakten, ville den simpelthen ånde ud (og garanteret med en ånde, der lugter brændt, og som afgiver en god mængde blå røg). Strømforsyningen tilpasser spændingen og amperen til dit setup, så du roligt kan game derudaf uden at bekymre dig om din PC’s ve og vel.

For det andet så skal strømforsyningen også ensrette strømmen, der kommer fra din stikkontakt. I Danmark har vi vekselstrøm, hvilket betyder, at strømmen, der kommer ud af stikkontakten i dit hus, skifter retning hele tiden - 50 gange i sekundet. En PC skal derimod bruge jævnstrøm for at køre - og omdannelsen fra vekselstrøm til jævnstrøm er også noget, PSU’en tager sig af.

Derfor skal din PC strømforsyning have rigeligt at give af

Det er vigtigt, at din gamer computer får rigeligt med strøm, når du spiller - og der skal også være ekstra at give af under spidsbelastningsperioder. Forestil dig frustrationerne, der ville mase sig på, hvis din gamer PC begyndte at hakke, fryse eller lukke helt ned, hver gang det begyndte at blive rigtig fedt! Ikke så fedt.

Hvordan sikrer du, at din strømforsyning giver rigeligt med kraft til gaming computeren? Her skal vi først forstå, hvordan man måler dens styrke. Mængden af saft og kraft, som din PSU kan levere til gamer computeren, måles i watt (W). Mht. mængden af watt, så kan du finde alt fra PSU’er, der leverer 500W til din PC, og til PSU’er, der læsser hele 1200W af på tærsklen. Men selvom en strømforsyning måske skilter med 500W, så er det reelle output altid mindre af to årsager.

For det første så kan en strømforsyning kun arbejde med peak-performance i korte tidsintervaller af gangen. Desto tættere på sit max output en PSU skal levere, desto dårligere performance har den - og dårlig performance genererer spild-energi, hvilket får PSU’en til at blive varm. En PSU er selvfølgelig designet til at kunne håndtere varmen - men den kan også overophede, hvis den presses for meget. Overophedning af PSU’en kan medføre systemfejl og komponentskader - så det skal du selvfølgelig undgå.

For det andet så kan en PSU rent fysisk aldrig nå op på peak performance. Årsagen er, at der i alle PSU’er sker et naturligt tab af energi, når strømmen fra væggen møder modstand i komponenten. Det er dette energitab, der gør PSU’en varm, når den arbejder. Når du ser en PSU-rating, der fx lyder på 80+, så betyder det, at PSU’en er mere end 80% effektiv uanset belastning. Eller sagt omvendt - energi-tabet er på mindre end 20% uanset belastning.

De fleste PSU’er performer bedst ved en belastning, der ligger på mellem 40% og 60%. Som tommelfingerregel kan du derfor gå ud fra, at din PC skal have en PSU, der kan levere dobbelt op på watt, som computerens komponenter har brug for.

Derfor skal du gå efter en høj PSU-certificering

Når du handler PSU’er, så vil du støde på forskellige PSU-certificeringer (eller PSU-ratings) undervejs. Her skal vi se på, hvad de betyder.

Som vi sagde tidligere, så performer en PSU bedst ved omkring 50% belastning. Belaster du den mere eller mindre, så performer den værre - dvs. der vil komme mere spild-energi i form af varme. Hvis PSU’en belastes rigtig meget over længere tid kan denne spild-energi forårsage skader i dit system. Men lige så vigtigt er det at huske på, at spild-energi også betyder, at du betaler for strøm, som du ikke får gaming ud af. Hvis en computers strømforsyning arbejder med et spild på 40%, så kunne du lige så godt sætte PSU’en til at fordampe kontanter. Det betyder, at 40% af den strøm, du hiver ud af stikkontakten til gaming, forsvinder ud af PSU’en som varm luft. En gamer PC med lav performance og en dårlig PSU kan sagtens koste mere i strøm end en gamer PC med høj performance og en stærk PSU.

Hos SharkGaming har alle vores PSU’ere som minimum en 80 plus-certificering. Det betyder, at mængden af spild konstant ligger under 20%. Det skaber bedre performance og billigere elregninger.

PSU-certificeringer kommer i forskellige kategorier, alt efter hvor effektive de er. Her finder du alle ratings i rangeret orden:

  • 80 plus (mindst 80% effektivitet ved enhver belastning)
  • 80 plus bronze (mindst 82% effektivitet, kan opnå 85%)
  • 80 plus silver (mindst 85% effektivitet, kan opnå 88%)
  • 80 plus gold (mindst 87% effektivitet, kan opnå 90%)
  • 80 plus platinum (mindst 90% effektivitet, kan opnå 92%)
  • 80 plus titanium (mindst 90% effektivitet, kan opnå 94%)

Hos SharkGaming kan du finde strømforsyninger med op til 80 plus gold-certificering. Med denne certificering får du de mest priseffektive fordele ved 80 plus-certificeringer. Derudover sikrer du dig selvfølgelig et sundt gaming system, der kan tjene dig mange år fremover.

Sådan beregner du hvor kraftig din strømforsyning skal være

Du kan selv beregne hvor stor en strømforsyning, dit system skal bruge. Først skal du have kortlagt systemets samlede behov ved at finde komponenternes TDP (Thermal Design Power). TDP refererer til en komponents strømforbrug under maksimal belastning. Og der findes især to komponenter i en gaming PC, der får systemets samlede TDP til at skyde i vejret: CPU’en og grafikkortet.

For at finde TDP’en for en komponent kan du slå den op på nettet. Lad os tage den kraftige processor Intel Core i7-12600. Denne processor har en TDP på 117W, når der er fuld knald på. Oven i systemet smider vi en GeForce RTX 3060 GPU med en TDP på 170W, når der skal maxes op på framerates. Selve grafikkortet kræver en smule mere (GPU’en er blot den primære chip i grafikkortet), men det er oftest marginaler - dog stadig vigtigt at undersøge. Grafikkortets maks output måles i TBP: Total Board Power.

Resten af dit gamer system bruger meget lidt strøm, så vi nøjes med at lægge 20W oven i regnestykket. Nu ser TDP-regnestykket sådan ud:

  • CPU: 117W
  • GPU: 170W
  • Resten af systemet: 20W
  • I alt, TDP: 307W

Når du skal have en PSU til at levere energi til dette system, vil du gerne sikre dig, at spidsbelastninger ikke presser PSU’ens output op til mere end 50-60% af max. output. Du kan derfor tage TDP’en på 307W og fordoble den - og så får du ca. ~600W. I dette tilfælde ville vi altså gå efter en 600W PSU - selvfølgelig med mindst en 80 plus-certificering.

Hvis du finder en strømforsyning, der har en rigtig god PSU-certificering, men hvor watt-outputtet ikke er helt det dobbelte af TDP, så kan det oftest godt gå alligevel. I vores udvalg her på siden finder du fx en 550W PSU med en 80 plus gold-certificering. Og den ville godt kunne forsyne det setup, vi her har tegnet. Her formindsker PSU’ens 80 plus gold-certificering nemlig en god del af det energitab, som andre PSU’ere ville have forårsaget.

En lille reminder: Du skal selvfølgelig huske at reservere lidt ekstra strøm til: LED i kabinettet, hvis du overclocker CPU’en, hvis du planlægger at lade din telefon ud af computerens USB-udgange, osv.. Du vil hellere ende ud med et system, hvor din computers strømforsyning nemt kan følge med efterspørgslen på strøm, end et system hvor PSU’en konstant puster efter vejret. Dog kan vi ikke anbefale dig altid at købe det dyreste og det bedste. Du skal huske, at du ikke får noget for pengene, hvis PSU’en er fuld af overflødig kapacitet, der aldrig kommer til at tjene noget formål. Så er det bedre for dine gaming oplevelser at investere de ekstra penge i en lidt bedre CPU, eller et stærkere grafikkort.

Vi hjælper dig gerne i mål

Har du smækket det ultimative gaming setup i kurven, men mangler du en strømforsyning? Så vil vi med glæde hjælpe dig med tasterne på lommeregneren, og sikre, at dit system konstant er velforsynet med magi i de elektriske kredsløb. Kontakt os enten på mail, chat eller på telefon: 77 34 27 76, og lad os guide dig til det rette valg af PSU. Så kan du være i gang med dit næste spileventyr inden længe.

Har du brug for hjælp?

Telefon



Ring til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.
Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.


Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:30
Fredag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:00

Butik



Find vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.


Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00