I denne blogpost tager vi fat i emnet casemodding. Du undrer dig måske over hvorfor vi så gør det, når din computer hardware jo ikke får et performance-boost af det, og derfor i princippet kan være ligegyldigt for selve spiloplevelsen på skærmen.

Alligevel tager vi et dyk ned i emnet, fordi vi herinde hos Shark Gaming er ellevilde med et liret gamer setup- og så har casemodding faktisk været et must for hardcore gamere i flere årtier. Vi tager dig med på rejsen fra de glade halvfemsere og frem til i dag, og forhåbentlig vil vores passion og forkærlighed for casemodding smitte af på dig, hvis du da ikke allerede i forvejen er blevet hooked på at have lækker RGB-hardware og udstyr til din gamer pc.

Casemodding i gamle dage

Gammel computer i box

Casemodding er efterhånden en trend der så småt startede for mange år siden. Helt tilbage i 90’erne, hvor vores forældre var unge, og kabinetterne kedeligt hvide, grå eller beige, gjorde casemodding sit indtog i enkelte gamernørders hjem. Altså, de mest hardcore gamernørder, hvilket dengang udgjorde ganske få teenagere, der spillede computer 24/7 og dårligt indåndede frisk luft (ville forældrene helt sikkert sige).

I den periode var et sort kabinet nærmest eksotisk. Kunne man samtidig klemme et par kold katode leds ind, en RGB-blæser eller måske endda UV-lys ind i kabinettet, og se et display med temperaturen på sin CPU, var man nærmest i den 7. casemodding himmel og lå helt i førerfeltet hvad det angår.

Det lyder jo lækkert og simpelt, men det var det langt fra. Man måtte som gamer-entusiast have fat i fars værktøj til at skære huller til vinduer i kabinettet som det første. Derudover var hardwaren altså tynde, grønne printplader med tydelige transistorer og kondensatorer, for ikke at snakke om kabelrodet med rød/sort/gule ledninger der flød overalt. Så casemodding var ikke just en sexy oplevelse dengang, som vi kender den i dag.

Da custom vandkøling var eneste mulighed

På den tid var en vandkølet pc også udelukkende noget, man selv fiflede med, hvis man gerne ville pimpe sit kabinet op med fed hardware. Selv uden LED’s (i dag ofte kaldet RGB i hardware), var det noget for de færreste, da det kostede mange penge at installere. Samtidig var monteringen noget der krævede færdigheder og nørdviden, for at få det installeret uden at risikere at kølevæsken løb ud på bundkortet eller anden hardware. Dengang måtte man nemlig selv montere casemodding, da der ikke fandtes websites som Shark Gaming der tilbyder den slags service.

Nutidens casemodding i gamer computere - en verden til forskel

Ny Shark Gaming computer

I dag har casemodding taget et voldsomt ryk opad til en helt anden liga. Både hvad angår RGB-hardware, muligheder og ikke mindst udbredelse. For som vi nævnte tidligere i blogindlægget, krævede det ved casemoddingens spæde start både særligt værktøj og skills, for at få sig en casemoddet gamer computer. Og samtidig var det dyrt, at det generelt var for de få. Altså et såkaldt nicheområde.

Nutiden er helt anderledes hvad det angår. En gamer pc ser man i dag oftest med plexiglas i siden, og ofte også med et såkaldt AIO vandkøling-system, der med et super strømlinet look køler både din CPU OG grafikkort ned til gamer-venlige temperaturer. Du kan faktisk dårligt sige hardware til pc gaming i dag, uden at snakke om RGB hardware - som i dag fås i alt lige fra RAM, til grafikkort, bundkort, kølere, keyboards, mus, you name it. Fra datidens kabelrod, er der også over årene kommet smarte løsninger på dette, blandt andet med kabel sleeves, der giver et nydeligt look med udsigt til sin lækre hardware - oh what a joy!

En af de største grunde til udviklingen er, at gaming i dag er udbredt blandt alle. Ung som voksen, rig som fattig, og det er helt normalt at være fysisk aktiv, samtidig med du går op i fedt gamer-udstyr med tilhørende liret casemodding. Det er ikke længere en kikset nørd-ting, men mainstream at være gamer.

Det har producenterne fået øje på, og derfor kan man i dag købe kabinetter, der er pre-produceret med casemodding som fx. sleeves og RGB-kabinetkølere, hvor du blot tilføjer din computerhardware med eller uden RGB. Flere webshops giver også forbrugere muligheden for at købe fuldkommen færdigbyggede gamer computere med de nyeste teknologier inden for casemodding, med liret RGB-hardware, der er fuldkommen køreklart ved modtagelse.

Casemodding når nye højder med ASUS Aura og deres Aura sync

AURA interface med blå farve og grafikkort+dram

Noget af det nyeste inden for casemodding er kommet med introduktionen af ASUS Aura sync. Med denne teknologi kan man via software synkronisere samtlige RGB hardware-komponenter i sin PC, så de lyser og skifter farve ensartet på samme tid.

Teknologien gør også, at, dit lys i kabinettet og andre hardware-dele påvirkes af impulser fra lyd, så det hele lyser/blinker i takt til musikken, hvis det har Aura sync-understøttelse. Det er super god lir, og kan sætte gang i enhver LAN-fest. Og så styres det af software, så det kan justeres og tilpasses helt unikt på et hav af måder. Der er også andre producenter, der er begyndt at gå op i synkronisering af dine RGB-hardware, så det bliiver spændende at følge casemodding-udviklingen fremadrettet.

Hvordan ser casemodding ud i fremtiden?
De nyeste teknologier inden for casemodding med ASUS Aura og deres Aura sync, tror vi helt klart er kommet for at blive, og for at blive videreudviklet.
Man kan selvfølgelig kun gisne om, hvad hardware producenterne fremover finder på af smarte tiltag, der kan udvikle og forbedre casemodding-oplevelsen for os gamere.

Èt er i hvert fald ganske sikkert. At der stadig vil blive tænkt i at udvikle på denne del, da casemodding er blevet så etableret en del af gaming, og e-sportens kæmpe boost i popularitet gør, at der er et enormt udstillingsvindue for hardware producenterne med fede casemodding-effekter.

Vi herinde ved Shark Gaming er spændte på at se, hvad der kommer til at røre sig i fremtiden inden for casemodding. Og vi vil stensikkert også fremadrettet sørge for at kunne tilbyde dig en toptunet, costumized gamer pc med casemodding, der benytter sig af de nyeste hardwareteknologier.