Casemodding

I denne blogpost tager vi fat i emnet casemodding. Du undrer dig måske over, hvorfor vi så gør det, når dit hardware jo ikke får et performance-boost af det, og derfor i princippet kan være ligegyldigt for selve spiloplevelsen på skærmen.

Alligevel tager vi et dyk ned i emnet, fordi vi her hos SharkGaming er ellevilde med et liret gamer setup - og så har casemodding faktisk været et must for hardcore gamere i flere årtier. Vi tager dig med på rejsen fra de glade halvfemsere og frem til i dag, og forhåbentlig vil vores passion og kærlighed for casemodding smitte af på dig, hvis du da ikke allerede i forvejen er blevet hooked på at have lækker RGB-hardware og udstyr til din PC.

Casemodding i gamle dage

Gammel computer i box

Casemodding er efterhånden en trend, der startede for mange år siden. Helt tilbage i 1990’erne, hvor vores forældre var unge og kabinetterne kedeligt hvide, grå eller beige, gjorde casemodding sit indtog i enkelte gamernørders hjem. Altså de mest hardcore gamernørder, hvilket dengang udgjorde ganske få teenagere, der spillede computer 24/7 og dårligt indåndede frisk luft (ville forældrene helt sikkert sige).

I den periode var et sort kabinet nærmest eksotisk. Kunne man på samme tid klemme et par kolde katode LEDs, en RGB-blæser eller måske endda UV-lys ind i kabinettet, og se et display med temperaturen på sin CPU, var man nærmest i den 7. casemodding-himmel og lå helt i førerfeltet på området.

Det lyder jo lækkert og simpelt, men det var det langt fra. Man måtte som gamer-entusiast som det første have fat i fars værktøj til at skære huller til vinduer i kabinettet. Derudover var hardwaren altså tynde, grønne printplader med tydelige transistorer og kondensatorer - for ikke at snakke om kabelrodet med rød/sort/gule ledninger der flød overalt. Så casemodding var ikke just en sexet oplevelse dengang, som vi kender den i dag.

Da custom vandkøling var eneste mulighed

På den tid var en vandkølet pc også udelukkende noget, man selv fiflede med, hvis man gerne ville pimpe sit kabinet op med fed hardware. Selv uden LED’s (i dag ofte kaldet RGB i hardware), var det noget for de færreste, da det kostede mange penge at installere. Samtidig var monteringen noget, der krævede færdigheder og nørdeviden for at få det installeret uden at risikere, at kølevæsken løb ud på bundkortet eller anden hardware. Dengang måtte man nemlig selv montere casemodding, da der ikke fandtes websites som SharkGaming, der tilbyder den slags service.

Nutidens casemodding i gamer computere - en verden til forskel

Ny Shark Gaming computer

I dag har casemodding taget et voldsomt ryk opad til en helt anden liga. når det angår RGB-hardware, muligheder og ikke mindst udbredelse. Som nævnt tidligere krævede det nemlig, ved casemoddingens spæde start, både særligt værktøj og færdigheder for at få sig en casemoddet gamer PC, og samtidig var det så dyrt, at kun få investerede i det.

Nutiden er helt anderledes, hvad det angår. En gamer PC ser man i dag oftest med plexiglas i siden og ofte også med et såkaldt AIO vandkøling-system, der med et super strømlinet look køler både CPU OG grafikkort ned til gamer-venlige temperaturer. Du kan faktisk dårligt sige gaming PC-hardware i dag uden at snakke om RGB. I dag fås det i alt lige fra RAM til grafikkort, bundkort, kølere, keyboards, mus, you name it. Fra datidens kabelrod er der også over årene kommet smarte løsninger, blandt andet med kabel sleeves, der giver et nydeligt look med god udsigt til din lækre hardware.

En af de største grunde til udviklingen er, at gaming i dag er så udbredt. Om du er ung, voksen, rig eller fattig, så er det helt normalt at være fysisk aktiv, samtidig med at du går op i fedt gamer-udstyr med tilhørende liret casemodding. Det er blevet mainstream at være gamer og ikke længere bare en kikset nørde-ting.

... og det har producenterne fået øje på! Derfor kan man i dag købe kabinetter, der er præ-produceret med casemodding som fx sleeves og RGB-kabinetkølere, hvor du blot tilføjer din computerhardware med eller uden RGB. Flere webshops giver også forbrugerne muligheden for at købe fuldkommen færdigbyggede gamercomputere med de nyeste teknologier inden for casemodding, med liret RGB-hardware der er fuldkommen køreklart ved modtagelse.

Casemodding når nye højder med ASUS Aura og deres Aura sync

AURA interface med blå farve og grafikkort+dram

Noget af det nyeste inden for casemodding er kommet med introduktionen af ASUS Aura sync. Med denne teknologi kan man via software synkronisere samtlige RGB hardware-komponenter i sin PC, så de lyser og skifter farve på samme tid.

Teknologien gør også, at, lyset i kabinettet og andre hardware-dele påvirkes af impulser fra lyd, så det hele lyser/blinker i takt til musikken, hvis det har Aura sync-understøttelse. Det er super god lir og kan sætte gang i enhver LAN-fest, og så styres det af software, så det kan justeres og tilpasses helt unikt på et utal af måder. Der er også andre producenter, der er begyndt at gå op i synkronisering af RGB-hardware, så det bliiver spændende at følge casemodding-udviklingen fremadrettet.

Hvordan ser casemodding ud i fremtiden?

Vi er overbeviste om, at de nyeste teknologier inden for casemodding er kommet for at blive, og at de vil blive videreudviklet.
Man kan selvfølgelig kun gisne om, hvad hardware-producenterne finder på af smarte tiltag fremover, der kan udvikle og forbedre casemodding-oplevelsen for os gamere.

En ting er i hvert fald ganske sikkert: at der stadig vil blive tænkt i at udvikle på denne del, da casemodding er blevet så etableret en del af gaming, og da esportens kæmpe popularitetsboost gør, at der er et enormt udstillingsvindue for hardware-producenterne med fede casemodding-effekter.

Hos SharkGaming er vi spændte på at se, hvad der kommer til at røre sig inden for casemodding i fremtiden, og vi vil stensikkert også fremadrettet sørge for at kunne tilbyde toptunede, skræddersyede gamercomputere med casemodding, der benytter sig af de nyeste hardwareteknologier.