nioh

Lige siden jeg gennemførte Nioh for lidt over tre år siden har jeg set frem til Nioh 2. Begge spil forgår hovedsageligt i Japen i middelalderen, hvor krigsherrer bruger de magiske sten ‘’Amrita’’ til at bekæmpe hinanden og dæmoner kaldet ‘’yokai’’. Med et bredt udvalg af våben og diverse evner (Magi og ninja-tricks) skal du kæmpe dig igennem horder af samuraier, ninja’er, soldater og et hav af forskellige yokai.
I Nioh 2 er du en shiftling, halvt menneske, halv Yokai, spillet starter med at får en hemmelig besked om at mødes under et kirsebærtræ i en lille landsby, man sætter afsted og møder til sidst Tokichiro, som har ambitiøse planer og har brug for ens hjælp til at opnår dem!
Byg din karakter
Som noget nyt i Nioh 2, i forhold til sin forløber, kan du nu lave din egen karakter hvor du kan vælge køn, hår, øjne, kropstørrelse, hvor mange ar og/eller tatoveringer du vil have og hvordan din Yokai form ser ud. Dette er en veltrængt tilføjelse der gør ens karakter lidt mere unik, ikke fordi William fra Nioh 1 ikke var en fed karakter, savnede jeg lidt mere customization end bare hans hår og skæg. Desværre er der snakker ens karakter i Nioh 2 ikke, hvilke jeg mener den godt kunne, dog har de skabt fantastiske karakterer der snakker rundt om en, hvor man er lidt Gordan Freeman-typen der bare ikke snakker hvilket også kan have sin charme.
Jeg satte mig i gang med en ret tydelig ide om hvilke våben jeg ville prøve af: Switchglaive og Splitstaff, to af de nye våben der skalerer med magic. Dog fandt jeg hurtigt ud af at deres moveset ikke passede til mig og jeg skiftede over til at bruge det nye strength våben ‘’Fists’’, men holdte stadig fast i min magiske evner. Der er mange forskellige måder at bygge din karakter og stats du kan vælge at opgradere så for at optimere dit build du kan se hvad de forskellige stats gør på billedet nedenunder.

nioh2

Udstyr, skills , guardian spirits og soul cores

Der er rigtig meget forskelligt udstyr i Nioh 2. Over 300 nærkampsvåben i 11 forskellige kategorier, 3 typer afstandsvåben, 38 rustninger med tre forskellige vægtklasser og 40 typer ‘’accessoires’’, der alle kan have op til 7 effekter på sig baseret på hvor sjældne de er (Common, Uncommon, Rare, Exotic, Divine og Ethereal). Der er også rigtig mange skills man kan vælge imellem, ca. 200 forskellige aktive og passive der er delt op i Samurai, Shiftling, Onmyo Magic og Ninja Skills.
Udover dem har hvert våben deres eget skill-tree med forskellige skills og med alle våben kan man vælge imellem fire forskellige stances; High, Mid, Low og sheathed, mange skills er begrænset til en eller to stances.
Guardian spirits er venlige ånder der hjælper en, hovedsageligt ved at øge ens offensive og defensive evner, men har også hver deres unikke effekter, med 37 forskellige guardian spirits skal du nok finde en der passer til dig.
Soul cores kan du sætte sammen med din Guardian spirit til at få endnu mere power man kan have op til tre soul cores per guardian spirit. Soul Cores giver også unikke Yokai abilites der koster Anima at bruge, Anima er en ny resurse der langsomt lader op når du dræber fjender. Udover Anima har du også et Amrita Gauge, der når det er fuldt kan aktiveres til et Yokai Shift, hvilken form dit Yokai shift er er baseret på hvilken guardian spirit du har, der er tre forskellige typer; feral, phantom og brute. Disse typer bestemmer også hvilket slags burst counter du kan lave. Burst counters bruges hovedsageligt til at undgå eller forstyrre fjenders mere farlige angreb (der kommer en rød indikator på dem man kan stoppe med burst counter). De tre typer burst counter er meget forskellige; feral hopper du væk og efterlader en illusion af dig, hvis fjenden rammer den illusion er det succesfuldt, phantom parerer man angrebet, og brute slå du ud efter dem. Det krævet Anima og god timing at lave et burst counter, dog er det meget nemmere at ramme med brute end de to andre.
Konklusion
Nioh 2 gør rigtig meget, hvilket også lidt er det eneste dårlige jeg kan pointere ved spillet. Der er så mange forskellige muligheder at det vil kræve flere hundred timer at prøve alle våben, magier, rustnings combo’er og ninja evner igennem. Med muligheden for 4 niveauer af New Game+, er der rig mulighed for replayability, hvor man kan prøve alt af med mange nye udfordringer.
Nioh 2 er ligesom alle andre Souls-like spil straffende for nybegyndere, så vær parat på at dø, mange gange.