Gamer mus

En gaming mus er ikke som en almindelig mus. Den er designet til at give optimale spiloplevelser. Den er mere følsom, mere responsiv, har flere knapper og så er den formet til at sikre komfort ved at følge dine naturlige bevægelser. Fx er funktionen med en knap i siden udviklet til de naturlige konturer af din tommelfinger, så klikkene reagerer præcist og flydende. Hos SharkGaming forhandler vi gamermus i høj kvalitet på tværs af prisklasser.

De bedste mus til gaming

SharkGaming sælger det bedste gamerudstyr på markedet - heriblandt de bedste mus og tastaturer. Vores gamermus er designet til at komplementere dine naturlige bevægelser. Sideknap-layoutet er udviklet til din tommelfingers naturlige konturer, så klikkene reagerer præcist og flydende. Det er især vigtigt, når du er i gang med en spilsession, hvor præcisionsklik gør forskellen, der hiver sejren hjem. Vi sælger kvalitetsmus i forskellige prislejer, så der er noget til ethvert behov. Når du køber din gamermus hos SharkGaming, er du sikret en mus, der er udviklet specielt til formålet, hvilket gør dem ideelle til at blive kombineret med vores musemåtter.

Der er forskel på en gamermus og en kontormus

Hvis du er en seriøs gamer, så ved du også, hvor vigtigt det er med det helt rette udstyr. Det er derfor vigtigt, at du køber en gamermus, der er særligt udviklet til formålet - frem for at bruge en almindelig computermus. En gamermus har som regel flere knapper, der kan indstilles, så du selv kan bestemme deres funktion. De er hurtigere, mere slidstærke og mere holdbare end almindelige mus, da de skal kunne holde til mere, og de er designet med komfort og ergonomi i tankerne. Derudover har de forskellige mus et hav af specifikationer og funktioner, der er specielt udviklet til gaming. Når du skal købe en gamermus, skal du derfor tage stilling til en række ting, så du vælger den ideelle mus til netop dig og din spillestil.

Vælg den rette gamermus

Det er vigtigt at vælge den helt rigtige mus til gaming, da det er forskelligt, hvilke behov man har, alt efter ens spillestil og hvilken type spil man spiller. Derudover kan man også have forskellige præferencer som fx størrelse, vægt og greb. Dette skal man også tage med i overvejelserne, inden man vælger den ideelle gamermus. Vi vil her komme ind på, hvad du bør være opmærksom på, før du vælger din gamermus:

Den rigtige hånd:
Hvilken hånd bruger du til at spille med? Det er indlysende, at man gerne vil kunne bruge sin favorithånd til at betjene musen, men det kan for venstrehåndede være ret udfordrende at finde den rigtige gamermus. Desværre fravælger mange producenter at lave en god venstrehåndsmus til gamere – alene af den grund at der er langt flest højrehåndede.
Der er dog de seneste år sket en positiv tendens med gamermus, der kan betjenes med både venstre og højre hånd - dette kaldes ambidextrous. En gamermus der passer til begge hænder er symmetrisk, så den ligger godt i både venstre og højre hånd. Det er til gengæld enormt svært at finde en mus, der udelukkende er til venstrehåndede. 

Greb:
Hvis du anvender musen meget, når du spiller, så prøv næste gang at analysere dit greb. Dette vil nemlig hjælpe dig til at spore ind på hvilken af de to typer greb, du benytter dig af. Den rette mus til dig afhænger meget af dit greb.

”Claw grip” er det ene af de to greb. Her holdes musen af fingerspidserne, mens den nærmest løftes over musemåtten. Ved denne type mus er det vigtigt med en let mus, som du nemt kan løfte uden at blive langsommere af det.

”Palm grip” er til gengæld et greb, hvor du hviler håndleddet på musen og herved får skubbet musen rundt på overfladen. Hvis du bruger denne type greb, vil en større og tungere mus være at foretrække, da den giver mere støtte til håndleddet.

Du kan også få en mus til begge typer greb, hvis du er en af dem, der skifter greb alt efter hvilket spil, du spiller. Er du dog fast bruger af det ene greb, er det oplagt at anskaffe en mus, der er specielt lavet til formålet.

Vægt:
Vægten af din mus har også en rigtig stor betydning for din spiloplevelse hvad angår hastighed og kontrol. Uanset om du foretrækker en tung eller let mus, findes der fordele og ulemper ved valget.

En tung mus flyttes selvfølgelig langsommere. Til gengæld gør den ekstra vægt dig også mere præcis og giver kontrol. Du tænker måske, at det ikke betyder så meget, men det har faktisk en stor indvirkning.

Når du vælger en gamermus i den tungere ende, får du også mere robusthed og derfor længere levetid. Fede features fylder også mere end en simpel mus, så hvis du vil have masser af gadgets og ekstra funktioner, skal du regne med højere vægt.

Med en let mus vil du omvendt kunne føle dig hurtigere og lettere, når du f.eks. i en First Person Shooter skal reagere og flytte musen meget hurtigt. Din spillestil er altså væsentlig, når det kommer til valg af mus. Spiller du forskellige typer spil, kan en konfigurerbar mus være at foretrække - også hvis du bare generelt ønsker at customize din mus præcis til dine præferencer.

Laser eller optisk:
Når man som gamer skal vælge mus i dag, står valget mellem lasermus eller optisk mus.
Med en lasermus er du sikret på alle overflader. Her kan den optiske mus have problemer med glas- og højglansoverflader, som dog er blevet mindre udbredt gennem de seneste år.

Som gamer kommer din mus ud i nogle yderpositioner ved hurtige ryk, fx midt i en ildkamp. Det er derfor bestemt ikke unormalt at komme ud på kanten af musemåtten, og her har lasermus et stort problem. Lasermus fungerer nemlig et stykke over overfladen, og derfor kan det ødelægge hele din bevægelse, hvis du skal fra kanten og tilbage til midten af musemåtten igen. Dette sker ikke med optiske mus, og derfor er de meget populær blandt gamere.

På den anden side er lasermusens opløsning, der måles i DPI, ofte langt højere end på optiske mus. Man kan altså ikke bare kalde den ene type bedre end den anden, og det afhænger af dit behov, om du skal vælge en laser eller en optisk gamermus.

DPI eller CPI:
DPI og CPI er faktisk to forskellige måder at måle præcis det samme. DPI står for Dots Per Inch, og CPI står for Counts Per Inch. DPI er den betegnelse, de fleste kender til, og derfor er det også den, producenterne oftest anvender, selvom CPI er mere korrekt.

Jo højere DPI, jo mindre skal du bevæge musen, før den bevæger sig på skærmen. Et højt DPI-tal giver dig derfor bedre ergonomi, da du skal flytte hånden mindre, når du bruger musen. En høj DPI får altså hurtigere musen fra A til B, men det kræver bedre kontrol at ramme præcist. Derfor er lave DPI-tal mest populært i Shooters.

1.200 – 2.000 DPI er normalt i First Person Shooters, mens du med fordel kan bruge 5.000 DPI i RTS-spil eller lignende, hvor knivskarp præcision oftest ikke er det afgørende element. Mange muse giver dig mulighed for at indstille DPI, og derfor er det som regel klogt at sigte lidt højere end dit egentlige behov, så længe det kan justeres.

Vores udvalg

Hos SharkGaming har vi et stort sortiment af gamermus med forskellige specifikationer og funktioner, så der er noget til ethvert behov og enhver smag.

Du kan bl.a. købe en kablet eller trådløs gamermus med lys m.m. Uanset hvad du er på udkig efter, kan vi helt sikkert hjælpe dig. Vi forhandler mus fra populære mærker som:

  • Razer
  • Steelseries
  • Cooler Master
  • Corsair

Udover mus fra anerkendte mærker har vi også udviklet vores helt egen mus: Shark Velocity. Den er skabt til seriøs esport men kan bruges til alle typer spil. Musen er med kabel, og den er hverken for tung eller for let. Den har 7 knapper og 4 hastigheder, der hurtigt kan ændres imellem, samt den optiske sensor Avago 3050, som er en af de bedste på markedet. Musen har et stilrent design med RGB lys, der automatisk skifter farve.

Er du i tvivl om hvilken slags mus, du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er eksperter i gaming og vil med glæde hjælpe med råd og vejledning. Du kan enten kontakte os over chatten her på hjemmesiden, på telefon 77 34 27 76, skrive en mail til kontakt@sharkgaming.dk eller du kan naturligvis besøge vores butik i Glostrup.

Har du brug for hjælp?

Chat

Find vores online chat i højre bund her på hjemmesiden.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.

Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Email

Mail til os her hvis du har spørgsmål.

Forventet svartid:
3 hverdage

Butik

Find vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00