Grafikkort

Vil du konkurrere med PewDiePie? Så skal du have et gamer grafikkort, der aldrig dropper frames! Hos Shark Gaming har vi et bredt udvalg af grafikkort - uanset om du ønsker det bedste grafikkort til prisen eller et top grafikkort. 

Gaming grafikkort - intro

Hvad er et grafikkort egentlig? Det går vi kort igennem her, for at hjælpe dig med senere at kunne vælge det rigtige for dig. Et grafikkort har en kerne der består af en GPU (Graphic Processing Unit). Alt efter hvor kraftfuld den er, kræves der forskellige niveauer af avanceret afkøling hertil. Et grafikkort har også en videohukommelse i form af ram (VRAM), der kan fås i forskellige hastigheder. mængden af videohukommelse (VRAM) udgør den samlede mængde af data som GPU’en kan arbejde med ad gangen. Et spil/program varierer meget i kravene til videohukommelsen, men desto højere opløsning man som gamer ønsker at spille i, desto mere videohukommelse kræves der. I dag er det typisk 4-8 GB GDDR 4-6 RAM, der er standarden ved gaming grafikkort.

Hvilket grafikkort skal jeg vælge?

De forskellige grafikkort, hvadenten det er Nvidia Geforce eller AMD Radeon fås i adskillige varianter og størrelser. Nogle med én blæser, andre med to eller tre, og nogle er lavet til vandkøling. De fås også med forskellige mængder af ram og nogle er overclocket fra fabrikken. Det gør, at prisen kan variere voldsomt! Det er derfor vigtigt du tænker over dit behov, inden du smider mange penge afsted efter et grafikkort der er overkill til dit forbrug.

Hvis du allerede har investeret i et kabinet og blot opgraderer dit grafikkort, er det væsentligt lige at sikre sig, at størrelsen på grafikkortet passer til dit kabinet. Det samme gør sig gældende, hvis du allerede har en strømforsyning/PSU og blot ønsker nyt grafikkort. Så er det vigtigt at have nok PSU-kraft ved opgradering, da grafikkortet ofte er den komponent i computeren som bruger mest strøm. Så hjælper det ikke at have købt et af de bedste grafikkort på markedet fra Nvidia Geforce eller AMD Radeon, hvis computeren alligevel fryser eller går ned jævnligt.

SLI og Crossfire

Er du en gamer der har behov for ekstrem ydelse, eller synes du bare det er for blæret med den heftigste hardware på markedet? Så kan du smække to eller flere grafikkort sammen i Nvidias SLI eller AMD Radeons CrossFire. Herved synkroniseres grafikkortene for dobbelt op på regnekraft. Det fås ikke vildere! Så kan du opnå tårnhøj opløsning og detaljegrad og samtidigt have vilde framerater (FPS) eller køre med flere skærme samtidigt.

Er vi oppe og snakke SLI og Crossfire, er vi i high end enden inden for gaming grafikkort. Her kan du også finde et vandkølet grafikkort, hvor du kan overclocke det og stadig have en fornuftig temperatur. Nogle køber også et vandkølet grafikkort blot for lir, men de ligger i den dyre ende, skulle du have ønske om sådan et. Det kan dog give god mening for en hel del gamere, for udover god køleevne, ser det bare ekstremt liret ud med plexiglas eller åbent kabinet - særligt med LED-gejl til det!

Vores gamer grafikkort

Hos Shark Gaming kan du finde de bedste gamer grafikkort! Her på siden finder du både de kraftfulde Nvidia Geforce GTX og AMD Radeon XT serier. Skal du have et grafikkort til gaming, kan du finde det hos os, uanset dit budget eller hvor seriøs en gamer du er.

Grafikkort til hverdagsgameren

I den billigere ende kan du finde enten Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, der er gode til skolebrug og til let/standard gaming såsom CS Go og Fortnite på lav til middel detaljegrad. Her kan fx et Geforce GTX 1650 levere rigelig regnekraft til at dække dit behov.

Grafikkort til den seriøse gamer

Ønsker du derimod at spille de mest krævende spil i native 4K opløsning, høj FPS (framerate) og med max detaljegrad, anbefaler vi derimod at du går op i et af vores high end grafikkort til gaming. Her vil et grafikkort med 6GB ram som fx Geforce GTX 1660 i en overclocked version eller Radeon XT 5600 kunne være det rette for dig.

Alle vores gamer grafikkort er udstyret med lynhurtige GDDR6-ram, så uanset prisniveau, er du garanteret at få et grafikkort med en solid ydelse til gaming hos os.

Gaming grafikkort fra topmærkerne

Her på siden har vi Geforce GTX eller Radeon XT grafikkort fra følgende producenter:

  • Asus
  • MSI
  • Gigabyte
  • PowerColor

Hvis du køber en færdigbygget gaming PC fra Shark Gaming, kan du finde et hav af andre alternativer af gamer grafikkort i alle prisniveauer (også til SLI og Crossfire) end her på siden, skulle du have et særligt ét, du har udset dig. Uanset om du er på udkig efter et Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, har vi et kæmpe udvalg under byg selv siderne. Her kan du bl.a. også få indgraveret dit gamer tag i kabinettet og generelt customize din gamer PC præcis som du ønsker den.

NB: Har du i forvejen et Nvidia RTX grafikkort, der er NVlink SLI ready, kan du også her på siden finde 4 ports bridges, så du kan gå fra et single til et SLI grafikkort (dobbelt). Så får du den absolut mest crazy fremtidssikrede ydelse fra et gamer grafikkort, du kan forestille dig. Pep det op med vandkøling og nogle LED-katoder i dit kabinet, og du vil være garanteret street respect ved ethvert LAN-party!

Har du brug for hjælp?

Chat

Find vores online chat i højre bund her på hjemmesiden.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.

Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Email

Mail til os her hvis du har spørgsmål.

Forventet svartid:
3 hverdage

Butik

Find vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00

Grafikkort FAQ Oftest stillede spørgsmål

Hvilket grafikkort har jeg?

Hvis du har windows 10 og er i tvivl om hvilket grafikkort du har i computeren, kan du se det ved at gøre følgende: Gå til Enhedshåndtering > Skærmkort > (Dit grafikkort vil fremgå her)

Grafikkortkernen (GPU’en) kommer fra de to store giganter Nvidia eller AMD. Ejer du en gamer pc uden at kende indmaden, har du med stor sandsynlighed et grafikkort fra en af de følgende 3 rigtig store producenter: ASUS, MSI eller Gigabyte.

Hvad er et godt grafikkort?

Kravet til dit grafikkort afhænger helt og aldeles af, om du spiller store tunge spil eller blot bruger computeren til kontoropgaver. De nyeste og kraftigste grafikkort på markedet (sep 2020) er NVIDIA 3000 serien og AMD’s RX 6000-serie og henvender sig til de seriøse gamere. De fleste gamere kan dog nøjes med mindre, som fx AMD’s Radeon RX 580 eller Geforce GTX 1660, hvor du får nogle af de bedste grafikkort til prisen.

Hvad er en GPU?

GPU står for Graphics Processing Unit og er med til at skabe en visuel flot oplevelse når du gamer. En GPU består af mange kerner, og kan håndtere mange opgaver på én gang, hvilket gør den idéel til at håndtere de mere og mere krævende grafiske spil på markedet.

Hvordan opdaterer man et grafikkort?

Hvis du gamer, eller ser video på din computer, skal du huske at opdatere dit grafikkorts drivere. Det gør du således:

  1. Gå til dit skrivebord og højreklik på en tom plads
  2. Tryk på “Avancerede skærmindstillinger”
  3. Tryk på “Vis egenskaber for skærmkort”
  4. Tryk på “Egenskaber”
  5. Tryk på fanebladet “Driver”
  6. Tryk på “Opdater driver”

Benytter du Nvidia GeForce, kan man vælge at hente deres GEFORCE® EXPERIENCE™, som både kan holde dine drivere opdateret samtidig med at de tilbyder optimering af spilindstillinger m.m.

NVIDIA vs AMD - hvilket grafikkort er bedst?

De største producenter af grafikkort chips (GPU’er) på markedet er Nvidia og AMD. De mest kendte og store producenter af grafikkort er Asus, MSI, Gigabyte m.fl. Både Nvidia og AMD producerer kraftfulde GPU’er til at drive de bedste grafikkort, men AMD har ofte været det foretrukne valg til budget- og mellemklasse builds, hvor Nvidia er løbet med førertrøjen i high-end markedet.

Tiderne har dog ændret sig, da Nvidia også er begyndt at konkurrere i de lavere prisklasser på stærke grafikkort til prisen, og samtidigt arbejder AMD på at vælte Nvidias monopol på high-end leverancer ved, at udvikle og matche deres top produkter.

Nvidia grafikkort
Disse har i mange år været anset for de mest kraftfulde grafikkort i verden og er blevet markedsledende ved at producere innovative teknologiløsninger i deres grafikkort. F.eks. er Ray Tracing og deres DLSS populære, nyere teknologier mange gamere går efter at få med.

AMD grafikkort
AMD er særligt kendt for deres Radeon grafikkort som de konstant har forfinet gennem årene til at være næsten lige så kraftfulde som Nvidia. På teknologisiden, ligger de også tæt med Nvidia, hvor de lige om hjørnet har FidilityFX klar, der minder om Nvidia’s DLSS.

AMD producerer, i modsætning til Nvidia, også gamer PC’ere, bærbare, skærme, servere og er kendte for deres processorer (CPU’er) til selve computeren, uden for grafikkortet.

Konklusion:
Både Nvidia og AMD tilbyder grafikkort der kan opfylde selv den vildeste gamers behov. Hvor de to giganter førhen har dannet særskilt monopol på henholdsvis pris og kvalitet, jagter de efterhånden de samme målgruppesegmenter. Med andre ord tilbyder begge grafikkort-producenter altså løsninger som både tilfredsstiller dem som søger de absolut vildeste grafikkort markedet kan tilbyde, og dem som søger et mere budgetvenligt alternativ.

OC vs non OC - Hvad betyder det?

OC står for Overclocked og er et fænomen som opstår, når en processorkraft øges til at opnå hastigheder over fabriksindstillet hastighed. Du kan tvinge hastigheden op ved at indstille en højere clockfrekvens, fx i computerens BIOS, hvorefter processoren vil udføre flere operationer pr. sekund. Man ser OC på både CPU og GPU, for at tweake ekstra ydelse ud af sit system. Moderne grafikkort sælges indimellem OC fra producenten, så man opnår en endnu højere ydelse fra start. Det er også derfor man ser en del grafikkort med både 2 og 3 kølere monteret.

Selvom fordelene ved en hurtigere ydeevne lyder indlysende hos de fleste gamere, vil spilentusiaster opleve, at de moderne processorer er så ultra hurtige i dag og spillene er så tilsvarende begrænset af grafikkortet, at en bevidst overclocking ikke nødvendigvis giver en mærkbar forskel.

Det er vigtigt at nævne, at overclocker du din CPU/GPU - uden tilsvarende nedkøling, kan chippen blive permanent ødelagt, da du risikerer at brænde den af. Derfor skal du forvente at garantien bortfalder såfremt du foretager overclocking. Du kan også opleve at systemet bliver ustabilt og at CPU’en returnerer forkerte resultater. I en bærbar computer løber man en større risiko, da det er svært at køle systemet ned- hvis overhovedet muligt- at opgradere kølersystemet. Det anbefales at man grundigt sætter sig ind i hvordan overclocking bør gribes an, uanset om det er ved en stationær eller bærbar pc.