Sharkpedia

1 til 10 af 24

Sorteret: Faldende
pr. side
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • 02/08/2021 11.30
 • Christian Mogensen

Kid playing with VR headset

Når man er forælder til et barn af den digitale generation - en af dem som lærte at swipe førend det kunne gå, og som har nemmere ved at forstå buy- og eco-rounds i Counter-Strike end brøkregningen i skolen, så er det nemt at bekymres. Er barnet glad nok? Klogt nok? Socialt nok?

Læs mere
 • 02/08/2021 10.56
 • Anders Hein Jessen

Gamer-slang har efterhånden transcenderet grænsen fra onlineverdenen og ind i virkelighedens daglige tale. Oplever du også udfordringer med, at din ikke-gamer omgangskreds simpelthen ikke forstår, hvad du siger, fordi du bruger mærkelige ord og forkortelser? Eller har du problemer med at kommunikere med dine børn, fordi det føles som om, de snakker et helt andet sprog?
Bare rolig. SharkGaming har lavet en guide, som både indeholder basale forklaringer for de nytilkomne og mere detaljerede beskrivelser til de garvede gamere. Med hjælp fra vores guide kan vores kære læsere, uanset hobby og baggrund, komme tættere på at forstå/forklare gamer-slang.

Læs mere
 • 22/07/2021 12.52
 • Anders Hein Jessen

Too Close to the screen

Hvad skal man være opmærksom, på når man laver sit gamersetup?
Der findes en god række muligheder for at optimere ergonomien, så man ikke belaster kroppen for meget ved gaming.
Vores kroppe er ikke byggede til at sidde i samme statiske stilling i for lang tid, men det er jo ofte det, man gør, når man gamer. Lange spilsessioner kan belaste kroppen, og sker det over længere tid, vil de fleste opleve smerter og nogle gange skader, der vil kræve behandling.
I denne artikel vil vi takle nogle af de mest kendte problemer og give forslag til, hvordan man afhjælper dem.

Læs mere
 • 22/07/2021 10.46
 • Adam Sund

For nogle, findes der næsten ikke noget værre. Når der er installeret programmer på samme harddisk som styresystemet, vil en formatering resultere i geninstallation af programmerne, og så er der lige det der med backup af dokumenter, billeder og hvad man ellers måtte have liggende ustruktureret på sin PC. For nogle er det et mareridt, men for andre er det en rar og tiltrængt reset af et system, som ALTID vil have godt af det - en slags forårsrengøring af din gamerstation.

Læs mere
 • 22/07/2021 10.00
 • Christian Mogensen

Resident Evil Always like this

Et af de bedste spil jeg nogensinde har spillet for første gang - igen - er Resident Evil 2 Remake. De 10 timers Full HD zombie-smadder reddet egenhændigt mit mentale helbred igennem den pseudo-apokalyptiske nationale nedlukning som var forudsaget af COVID-19 pandemien. Resident Evil 2 udkom oprindeligt i 1998 (sæt jer ned, børn - dengang gamede papa her på Dreamcast og Playstation 1) og var et pixeleret mareridts-spil fyldt med ting vi i skolegården blev enige om vist nok var zombier, men teknisk set var et par snese mørkegrå pixels stablet ovenpå hinanden. Det var et fremragende spil, men ligesom så mange andre spil fra dengang Playstations ikke var nummererede, ikke just et grafisk mesterværk eller et spil som stadig holder i dag. Alt godt har en ende, og på samme måde som at de færreste Baywatch-babes og brød er ældet med silikone-supporteret ynde, ligner spillene fra den æra mere et æstetisk uheld, end de mesterlige monster-maratoner de syntes dengang.

Læs mere
 • 20/07/2021 09.49
 • Adam Sund


Din skærm er gået i sort - hvad gør du? Hvis du oplever problemer med at få forbindelse mellem din computer og din skærm, så vil denne guide forhåbentlig kunne hjælpe dig. Du kan enten se videoen herover med lyd, eller læse videre. Nogle af trinene i denne guide vil virke banale, men nogle gange, ligger svaret og gemmer sig lige foran snuden på en.

Læs mere
 • 14/07/2021 14.05
 • Anders Hein Jessen

Kære boomer. I dag skal du på besøg i memeologisk have og svømme med hajerne. Sammen dykker vi ned til et undersøisk kaninhul for at afklare betydningen af memes: hvad bruges de egentlig til, og hvor de kommer fra?

Læs mere
 • 14/07/2021 12.59
 • Anders Hein Jessen

GPU, CPU og RAM

De fleste gamere har en overordnet forståelse af, hvilken rolle de forskellige hardwarekomponenter spiller, når det kommer til computerens funktion. Det er dog de færreste af os, der har har styr på præcist hvilke opgaver, CPU'en og CPU'en udfører, når du spiller computerspil, og hvilket stykke hardware der står bag, når computeren begynder at skabe sig. I dette blogindlæg gennemgår vi hardwarens funktioner og forsøger at kortlægge, hvordan man identificerer, hvilken hardware der har mest brug for en opgradering.

Læs mere
 • 15/06/2021 10.26
 • Adam Sund

Når man snakker kompetitiv esport, er det svært at komme uden om Danmark, selvom vi i mange andre henseender er et lille land. Hvad enten det er hold, organisationer eller spillere, så har vi altså en del at være stolte af:

Læs mere
 • 07/06/2021 10.34
 • Adam Sund

North vs Astralis History in the making

Esporten er langt om længe kommet på alles læber. Vi har i Danmark været noget sløvere end vores naboland Sverige, som i mange år har vist esport på større TV-kanaler.
Der skulle et stykke dominerende dansk Counter-Strike succeshistorie til, før de større medier ville dedikere spalteplads og sendetid til en industri, der uden for landets grænser har været kæmpestor i årevis. Men hvor langt skal vi egentlig tilbage? Hvor startede Esporten?
Vi har kigget i historiebøgerne og nedkogt en håndfuld markante nedslagspunkter i esportens historie.

Læs mere

1 til 10 af 24

Sorteret: Faldende
pr. side
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3