Netværkskabler / Kabler til PC

Elsker du tiden foran computeren, så bør du gøre dig nogle tanker om netkabler til PC’en. Det kan være du gamer meget, netshopper eller bruger computeren som et fast arbejdssted. Her hos Shark Gaming får du god kvalitet til fornuftige priser.

Vigtigheden af et netværkskabel

Det er også vigtigt at have styr på andre former for kabler til din PC. Her kan der fx være tale om strømforsyningen, som ofte bliver omtalt som PSU. Hos Shark Gaming er du garanteret en 80 plus certificeret PSU, som sikrer en høj kvalitet og holdbarhed samt en længere levetid end en ikke-certificeret PSU.
Strømforsyning og internet er vigtige elementer til din PC. Et netværkskabel bruges som en stabil dataforbindelse, der overfører internet fra et netværk videre til en computer. Men behøver du et netværkskabel, når du har en trådløs forbindelse? Det gør du, hvis du ønsker en meget stabil forbindelse. Ved den trådløse forbindelse kan der nogle gange gå hastighed tabt, hvilket ikke er tilfældet hvis du bruger et netkabel.

Du forbinder altså netværkskablet direkte fra routeren til computeren, og det sikrer at du får maks ud af din internetforbindelse. Skal du game løs på de datatunge spil, så er det værd at investere i et godt netkabel. Shark Gaming tilbyder en lang række af kabler til PC til gode priser.

Det skal du kigge efter ved netkabler

Et godt tip er at være opmærksom på længden af dit netværkskabel. De længere modeller giver dig mulighed for at gemme netkablerne væk under skrivebordet. Et lille kabel på blot 1 meter vil dog også ofte være nok, hvis du har placeret routeren på skrivebordet ved siden af computeren.

Netkablet behøver ikke koste kassen og være guldbeklædt for æstetikkens skyld. Hos os har vi fokus på god kvalitet til gode priser. Vi udvælger de bedste netværkskabler til de bedste priser til dig.

Et netværkskabel kan gå under forskellige navne, som kan skabe lidt forvirring. Netværkskabler bliver også beskrevet som internetkabel eller netkabel, men det dækker over det samme.

Vores sortiment af netværkskabler

Vi har en lang række forskellige kabler til PC til fordelagtige priser. I vores sortiment har vi bl.a. VALUE-netværkskabler - herunder det populære CAT6 netværkskabel, som er en uskærmet model.

Hvis du klikker denne model ned i din virtuelle indkøbskurv, vil du få et produkt som er af god kvalitet og hvor ydelsen er høj. Dette kabel er god og tilstrækkelig til de langt de fleste behov.

Desuden har du mulighed for at anskaffe dig strømkabler med sleeves her på siden. Det er til dig, som går meget op i æstetikken på din gamer- eller arbejdsstation. Kablerne vil skabe et flot og ensartet look.

Vi håber, at du finder et netværkskabel, som dækker lige præcis dit behov. Kontakt os gerne over chatten, telefonen eller mailen, hvis du har brug for yderligere hjælp.

Har du brug for hjælp?

Chat

Find vores online chat i højre bund her på hjemmesiden.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.

Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Email

Mail til os her hvis du har spørgsmål.

Forventet svartid:
3 hverdage

Butik

Find vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00

Netværkskabler / Kabler til PC FAQ Oftest stillede spørgsmål

Hvad er et HDMI kabel?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) er et velkendt kabel, som bruges til at overføre ukomprimeret lyd og billeder fra én digital enhed til en anden. HDMI sikrer automatisk tilpasning af opløsning, format og størrelse ved høj hastighed. Grundet den ukomprimerede tilstand overføres audio/video streams uden tab af kvalitet.

HDMI kabel pris - hvad koster de?

HDMI kabel pris - hvad koster de? Typisk ligger prisen på et HDMI-kabel fra 99 kr og op til flere tusinde alt efter længde, kvalitet og ikke mindst mærke. Da prisforskellen på et almindeligt og det der kaldes High Speed eller kategori2 oftest er ret lille, vil det kunne svare sig at gå efter et lidt dyrere Kategori 2/High Speed kabel, hvis du overvejer 4K/8K-gaming eller bare gerne vil være fremtidssikret.

Er der forskel på HDMI kabler?

HDMI 2.1 er nyeste version. Det understøtter helt op til 8K@60Hz og nyeste HDR-standarder. Det har en båndbredde på 48 Gbit/s, nye features som eArc og VRR. HDMI 2.0 (og tidligere) har ikke så høj båndbredde eller understøtter eArc og VRR (2.0b har VRR understøttelse). Både HDMI 2.0 og HDMI 2.1-kabler er kompatible med nyere og ældre HDMI-porte, men er begrænset på features og hastigheder.

Version 2.0

 • Ultra HD - 4K - 4096 × 2160p opløsning i 50/60 Hz video.
 • HDCP 2.2.
 • HDR (High Dynamic Range).
 • YCBCR 4:4:4, YCBCR 4:2:2, YCBCR 4:2:00 understøttelse.
 • 32 audio kanaler.
 • 1536 kHz lyd understøttelse.
 • 4 lydsignaler samtidigt.
 • Dual Screen understøttelse (2 billeder samtidigt).
 • 21:9 format understøttelse.
 • Data transmission: 18 Gbit/s.

Version 2.1 

 • 8K - 7680 x 4320 opløsning i 120 Hz video.
 • eARC (enchanced Audio Return Channel).
 • Dynamisk HDR.
 • HFR (High Frame Rate)
 • DSC (Display Stream Compression)

Hvor langt må et HDMI kabel være?

Ved et almindeligt HDMI kabel bør du kun have de meter, som er nødvendige da længden kan være med til at sænke signalets kvalitet. Hvis dit HDMI kabel er over 10 meter bør du købe et “Aktiv HDMI kabel” (oftest kaldet High Speed eller Kategori 2). Kvaliteten er ekstra vigtig til lange HDMI kabler, som dog kan købes på op til 100 meter uden tab af styrke og som kan overføre 4K opløsning.

Hvordan ser et HDMI kabel ud?

Et HDMI kabel er karakteriseret ved at have et fladt og ens stik i begge ender og har nogenlunde samme størrelse som et USB stik. Dog er HDMI-stikket ikke kvadratisk, men har en runding på bagsiden.

Display port

Som lovet i starten af teksten, får du her grunden til at et DP-kabel bør overvejes til gaming. Ganske kort er det fordi, at DP er ved at blive standarden ved PC-gaming. Det er der flere grunde til, men den største er, at du kan opnå højere bitrater ved højere FPS. En anden grund er, at det efterhånden er blevet arvtageren for DVI-porten i grafikkort, så der ofte sidder flere DP-udgange end HDMI i gamer grafikkort. Måske udgår HDMI helt her? Nok ikke, men det må fremtiden vise.

Hvad vi derimod ved med sikkerhed er, at DP-kabler kan give rasende høje bitrater og fps op til 120hz ved 1080p og 1444p opløsning, hvilket gamere typisk sætter stor pris på. Hertz (hz) dækker nemlig over antallet af billeder der bliver vist i sekundet, når din monitor opdaterer billedet. Dvs. at du ved 120hz får vist flere billeder i sekundet end ved fx 90hz og derfor får en mere flydende spiloplevelse. Opløsningen dækker over hvor mange pixels billedet vises i, og dermed hvor høj detaljegrad du får, f.eks. i et spil, når du gamer. Hertz er det antal af billeder, som vises i sekundet, hver gang din monitor bliver opdateret. Så jo flere Hz du har, desto flere billeder får du vist i sekundet.

Væsentlige overvejelser for valg af DP eller HDMI-kabel

En positiv faktor for gamere er, at du fra DP version 1.4 får VRR (Variable Refresh Rate), og sikrer, at PC/konsol og skærm - også i realtid kører samme frekvens, når spillets billedfrekvens svinger. Først ved HDMI 2.1 er VRR blevet den officielle standard, selvom man også så det på HDMI 2.0b. Mange grafikkort har i dag endnu ikke HDMI 2.1, så ejer du allerede et gamer grafikkort er chancen for du har DP 1.4 langt større. Så kan et DP-kabel være at foretrække. 

På negativsiden for DP kan nævnes, at du ikke kan opnå så lang kabelføring med DP - op til 3 meter ved de højeste opløsninger og Hz, hvor et høj kvalitets HDMI-kabel (kaldet High Speed eller Kategori 2) kan være op til 100 meter. Nok de færreste det bliver et problem for, men for enkelte kan det være en deal breaker - især hvis de bruger det til hjemmebiografen.

Kompatibilitet

Inden du går ud og køber dit kabel til at forbinde grafikkortet med din monitor, bør du sikre dig hvike HDMI/DP-porte du har i begge ender. Har du fx et grafikkort der understøtter HDMI 2.0 og skærmen understøtter HDMI 2.1, vil det fungere upåklageligt, men det svageste led i kæden der gør sig gældende - altså vil du i dette tilfælde opnå HDMI 2.0 hastigheder og features. Det samme gælder ved Display Port.

Nvidia vs AMD-grafikkort

HDMI har selv ved nyeste 2.1 standard ikke altid understøttelse af Nvidia G-Sync. Derfor vær opmærksom på at du får fuld kompatibilitet til det, hvis du er seriøs gamer og sætter pris på G-Sync featuren. Derimod har HDMI-standarden fuld support af AMD’s FreeSync. DP-kabler har understøttelse af både G-sync og Freesync i de nyere standarder, så her betyder det ikke noget om du har det ene eller andet grafikkort.

Displayport vs HDMI til gaming

Har du i forvejen udstyr og skal bestemme dig for om du vil køre via HDMI eller DP, varierer det hvornår det ene er bedre end det andet. Hvilket grafikkort du har, om du ønsker langt kabel til surround udstyr, ønsker VRR-kompatibilitet m.m. kan her være væsentlige aspekter.

Her et par anbefalinger. Har du valget mellem HDMI 2.0 og DisplayPort 1.4, vil DP være det bedste valg. Har din monitor kun understøttelse af DP 1.2 og HDMI 2.0 vil det være oplagt at gå efter HDMI grundet dets HDR (High Dynamic Range)-support - vel og mærke, hvis dit grafikkort også understøtter denne eller nyere HMDI-standard. Så generelt - tjek hvert link i kæden, før du vælger at kable via HDMI eller DP, så du kan vælge den bedste løsning for optimal performance i dit setup.