PC Strømforsyning / Gamer PSU

Skal du bruge en strømforsyning (PSU) til din gaming PC? Vi har kompakte PSU’er, der passer til alle kabinetstørrelser. Køber du din PSU hos os, er du sikret, at den er 80 plus certificeret. Kan fås fra 500-850W.

PC strømforsyning - SharkGamings PSU’er

Hos SharkGaming har vi velkendte PSU brands som MSI, ASUS og Cougar. Vi har også udviklet vores eget bæst af en 800W PSU til gaming, “Bloodpump”, der kan trække alle GeForce RTX-kort i SLI (Scalable Link Interface). men mindre er tilstrækkeligt for de fleste grafikkort. Herunder kan du blive klogere på, hvilken PSU der passer til netop dit system.

PSU-kapacitet til alle behov

Vi har et stort udvalg af strømforsyninger til forskellige gaming behov. Du kan vælge din PC strømforsyning med disse watt-mængder:

  • 500W PSU
  • 550W PSU
  • 600W PSU
  • 650W PSU
  • 700W PSU
  • 800W PSU
  • 850W PSU

Hvor kraftig en PC strømforsyning skal jeg bruge?

Når du skal ud og købe en strømforsyning til PC, er der noget basisinfo, der er rart at vide - især som gamer! Her er systemet ofte under max belastning, og man vil for alt i verden ikke risikere, at systemet begynder at hakke, fryse eller går ned midt i en vigtig kamp!

De fleste strømforsyninger til PC er mest effektive ved 40-60% - så når du er midt i et krævende spil og presser dit system til det yderste, og det maksimalt bruger 250W, er det optimalt med en strømforsyning på 500W. Du vil kunne nøjes med mindre, men da en PC indimellem har powerspikes, der kortvarigt går over det maksimale forbrug, anbefaler vi at have rigeligt med ekstra power. En tommelfingerregel er dobbelt op med PSU-kraft af din PC's maxforbrug.

Udregn hvilken PSU-kraft du har behov for

Du kan selv udregne, hvor meget strøm dit system ca. bruger, ved at kigge på TDP (Thermal Design Power). Her er grafikkortet og processoren de to absolut væsentligste faktorer, så man starter med at slå deres TDP op. Eksempelvis har den kraftige processor Intel Core i7-12600 en TDP på 117W, når der er fuld knald på, mens en GeForce RTX 3060 GPU har en TDP på 170W (GPU'en er chippen i grafikkortet, så grafikkortet som helhed kan kræve lidt mere - dette kaldes TBP: Total Board Power).

Alt andet som RAM og SSD bruger meget lidt strøm - typisk omkring 20W tilsammen. Så lægger vi de tre tal sammen, altså 170+117+20= 307 TDP for hele dit system. Det skal du så gange med 2, da vi jo tidligere konstaterede vi gerne skulle have dobbelt PSU power af din gamer PC’s max strømforbrug. Så i dette tilfælde ville vi gå efter en 600W PSU alt efter, hvor energieffektiv den er.

Benytter man en strømforsyning af høj kvalitet, kan man faktisk godt slække lidt på antal watt i strømforsyningen, selvom forskellen er lille. Har dit system en TDP på omkring 300, så vil en 550W 80+ Gold certificeret PSU (i modsætning til fx Bronze) være ganske glimrende og stadigvæk ligge indenfor 40-60% grænsen, hvor en strømforsyning til PC typisk er mest effektiv. Vi kommer nærmere ind på dette lidt længere nede.

NB: Gamere har ofte en del ekstra lir i kabinettet, såsom LED-lys og mange blæsere. Nogle synes også, det er fedt at overclocke systemet, og så kan det vær en fordel at gå 100 Watt op. Så har du tendens til LED og blæser-lir eller overclocking, og har udregnet, at du skal bruge en 600W PSU, ville du så i stedet med fordel gå efter en 700W PSU. Husk du ikke kan vælge en strømforsyning, der har for mange watt. Køb dog alligevel en størrelse, der giver mening. Det ville være ærgerligt at lægge for meget af dit budget til strømforsyningen, hvis du kunne have fået en bedre processor eller grafikkort

Er du ikke den store matematiker, eller ønsker du bare let og hurtigt at få en cirka-vurdering af, hvilken PSU der passer til dit behov, kan du altid gå ind og se din grafikkort-producents anbefaling på deres hjemmeside. Vi anbefaler dog at udregne det selv ud fra den hardware, du vælger til din gamer PC, for at ramme mere præcist.

PSU certificeringer

Hvad er 80 plus certificering, og hvorfor er det vigtigt? Når du køber din PSU til gaming hos os, er du altid sikret, at du får en 80 plus certificeret PSU.

Ved at vælge en 80 Plus-certificeret strømkilde sparer du energi over tid sammenlignet med en ikke-certificeret strømkilde. Da vi ved, gamere kan bruge rigtigt mange timer ved deres computer, ved vi også, at det virkelig kan sluge noget strøm og få elregningen til at ryge i vejret. Så det er noget, du eller dine forældre helt sikkert vil drage fordel af at være opmærksom på, når du skal vælge din kommende strømforsyning. Udover at skåne elregningen, har det også andre fordele.

Med en 80 plus certificering er du:

  • garanteret en PSU af høj kvalitet og holdbarhed ✓
  • sikret brug af gode komponenter af kvalitet ✓
  • garanteret længere levetid end en ikke-certificeret PSU ✓

PSU kvalitet og garanti

Oftest er det sådan, at jo højere certificering din PC strømforsyning har, des højere kvalitet er den, da en højere certificering kræver bedre dele. Ved 80+ Gold og op får man oftest 5, 7 eller 10 års garanti fra producenten, mens man ved lavere typisk får 2-3 år. Det kan man med fordel have med i sine overvejelser, når man skal vælge sin næste PSU til gaming.

Har du brug for hjælp?

Chat

Find vores online chat i højre bund her på hjemmesiden.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.

Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Email

Mail til os her hvis du har spørgsmål.

Forventet svartid:
3 hverdage

Butik

Find vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00