Trådløst netkort / Netværksadapter

<p>Undg&aring; un&oslash;dvendig d&aring;rlig forbindelsen ved at k&oslash;be en netv&aelig;rksadapter eller et tr&aring;dl&oslash;st netkort af god kvalitet. Dem finder du til skarpe priser hos Shark Gaming. Du har som gamer brug for et netv&aelig;rk der bare k&oslash;rer! Se udvalget her og bliv klogere p&aring; hvad du b&oslash;r v&aelig;lge.</p>

Undgå unødvendig dårlig forbindelsen ved at købe en netværksadapter eller et trådløst netkort af god kvalitet. Dem finder du til skarpe priser hos Shark Gaming. Du har som gamer brug for et netværk der bare kører! Se udvalget her og bliv klogere på hvad du bør vælge.

Kvaliteten ved en netværksadapter

Internettet er noget, som de fleste bruger ufattelig mange timer på dagligt. I alt bruger to ud af tre af danskerne internettet mere end to timer dagligt. Er du hardcore gamer er dette antal formentligt væsentligt højere.

Med en trådløst netværksadapter opfanger du de signaler, som et trådløst netværk udsender. Adapteren indeholder en lille sender og modtager, som ofte går under betegnelsen ’transceiver’ (transmitter og receiver i ét ord). En netværksadapter gør det muligt for din stationære PC eller bærbare computer at tilgå et netværk trådløst.

En netværksadapter er udformet som et lille drev udseendemæssigt, som indikerer magt og operabilitet. Du kan derefter gå ind og klikke på navnet på det netværk, som du ønsker at tilslutte. Derefter kan du lynhurtigt begynde at surfe trådløst rundt og ikke opleve forstyrrelser med din forbindelse. (Udstyret kan selvfølgelig ikke forøge eller kurere en i forvejen dårlig internetforbindelse).Stabilt og lynhurtigt internet med et trådløst netkort

En computer skal have et netværkskort installeret for at kommunikere med routeren. I vores sortiment finder du trådløse netkort samt trådløse netværksadaptere. Vi har både nogle simple modeller og de mere avancerede, som tilbyder dig lynhurtigt netværk.

Et netværkskort kan man nærmest kalde et mellemled mellem et internetsignal fra fx en trådløs router og ind i selve computeren. Det trådløse netværkskort er meget nemt at anvende, og fås til en billig pris her på siden.

Når du får tilkoblet dit netværk, er du køreklar.Hvad kan og skal du kigge efter ved et netværkskort

Kortet anvendes oftest til stationære PC’er, men kan også bruges til en bærbar computer. Til en bærbar er et USB netværkskort også en oplagt mulighed. USB netværkskortet vil ligeledes hurtigt kunne deles mellem flere computere, hvis du har mere end én i hjemmet og gerne vil veksle mellem dem.

Du kan også vælge et trådløst netværkskort, som her på siden fås med flere antenner. Kortene findes i forskellige prisklasser, som dækker forskellige behov. Disse modeller anbefales at være placeret frit, fx centralt på gulvet eller bordet, og ikke gemt væk bag computeren. Det er vigtigt, at du:

Vælger et netkort, som passer med din router. Netkortet skal have samme netværksstandard, da du ellers ikke vil udnytte din router fuldt ud.

Når du har modtaget dit nye kort eller adapter, vil det forenkle den trådløse internetgang i husstanden. De fleste netværkskort kræver nærmest ingen form for installation, så selv den uerfarne tekniker kan lynhurtigt tilkoble det.Hvordan du installerer et trådløst netkort i din gamer computer

Når du har købt dig et trådløst netkort, så kan det være lidt af en udfordring at komme videre, særligt, hvis du i forvejen ikke har teknisk snilde.

Vi er selvfølgelig altid parat til at hjælpe dig videre, og du er naturligvis velkommen til at kontakte os ved problemer. Men vi har også inkluderet en lille guide her, så du har en chance for at finde ud af det på egen hånd.

Det skal selvfølgelig understreges, at du nemt også kan investere i et trådløst netkort hos SharkGaming, som kan tilkobles din computer via USB. Hvis du køber sådan et USB-netværkskort, så slipper du for at skulle åbne computeren op og pille ved bundkortet, og USB-netværkskort er faktisk ganske hurtige i dag! Den eneste ulempe du får med et USB-netværkskort er, at det selvfølgelig permanent kommer til at optage en USB-port i din gaming computer, så længe du vil have WiFi på den.

Hvis vi går videre, så kan du også investere i en trådløs netværksadapter, der skal kobles direkte i computerens motherboard. For mange kan synet af en printplade med et elektrisk kredsløb, der ikke indeholder nogen “almindelig” måde at forbinde det til resten af maskineriet, give en mental blokade. Omvendt så kan det også være noget af det, der får nørden i os alle sammen til at blomstre op. Uanset hvilken af disse kategorier, du befinder dig i, så er det ganske nemt at koble netværkskortet til. Herunder finder du en trin-for-trin-guide til at tilkoble netværkskortet til dit bundkort.


  1. Installer Driver til dit nætværkskort
  2. Sluk computeren og Tag strømmen fra.
  3. Fjern sidepanelet, så du har fri adgang til computerens indvendige hardware - herunder bundkortet.
  4. Skru antennerne af netværkskortet for at sikre, at de ikke beskadiges, mens du sætter kortet i motherboardet.
  5. Lokalisér en ledigt PCI-e port på motherboardet (hvis du er i tvivl om hvordan det ser ud, så søg efter “PCI-e slot” på Google).
  6. Fjern metalpladen, der sidder ud for PCI-e porten, så netværkskortets antenner kan få fri adgang ud af computeren. Nogle gange kan metalpladen klikkes af - andre gange skal du bruge en skruetrækker.
  7. Skub netværkskortet forsigtigt ind i PCI-e slottet. Sørg for, at netværkskortet også klikker fast på gaming computerens kabinet - alternativt skal det skrues fast.
  8. Fastgør sidepanelet på computeren igen, og skru antennerne på grænsefladen til kortet på computerens bagside.

 

Bingo! Så er du klar til at game med dit nye, trådløse netværkskort. Giv computeren lidt tid til at installere drivere til kortet - dette skulle gerne ske automatisk.

Får du problemer undervejs, så er du altid velkommen til at ringe til vores kundesupport på tlf.: 77 34 27 76.

 

Netværksadaptere vs. indbygget WiFi - hvad er bedst?

Når det kommer til trådløse netværksforbindelser, så er der generelt tre alternativer: indbygget WiFi, et PCI-e netværkskort eller en USB-netværksadapter. Hvilken af disse løsninger er den bedste?

Det er faktisk lidt et trickspørgsmål, for der er fordele og ulemper, uanset hvad du vælger. Herunder kommer vi kort til at berøre, hvad du konkret får ud af hver løsning.

Først indbygget WiFi - også kaldet “onboard WiFi”. Man kalder det onboard, da dette netop er et WiFi-modem, der er bygget ind i selve bundkortet. Denne løsning kommer med et par åbenlyse fordele: For det første, så skal du ikke anskaffe dig ekstra hardware for at give din gamer computer mulighed for at hoppe på de trådløse netværk. Derudover skal du heller ikke til at optage en PCI-e eller USB-port på din computer, hvilket giver dig mulighed for at gøre brug af disse porte til andet hardware i stedet. Kort sagt: onboard WiFi er bare nemt!

Når det kommer til et PCI-e netværkskort, så lad os bare begynde med den primære ulempe: det kan være udfordrende at installere for nybegynderen (men se vores guide ovenfor). Når det er sagt, så leverer et PCI-e netværkskort også betydelige fordele. For det første, så er det som oftest mindst lige så hurtigt som et indbygget, onboard WiFi-modem. For det andet - og dette er måske den bedste fordel - så kan du opgradere netværkskortet, når ny teknologi bliver tilgængelig på markedet. Dét er noget, vi kan lide!

En USB-netværksadapter er løsningen for dig, der har behov for trådløst net på din gamer computer, men som ikke er en techie. USB-netværksadaptere kan være glimrende måder at give din gaming PC nye evner på. Faktisk kan du ofte, med trådløst internet via vores USB-løsninger, opnå endnu højere overførselshastigheder end med de andre løsninger. Dog kommer en USB-netværksadapter ikke uden sine ulemper. For det første, så optager det selvfølgelig en USB-port på din computer, og de kan altså være meget værdifulde at spare på. For det andet, så giver USB-netværksadaptere ofte højere latenstider end onboard-WiFi og PCI-e netværkskort. Sidstnævnte er en vigtig pointe, da latenstiden har afgørende betydning for din præstation i hurtige online-spil. Latenstiden, og dataoverførselshastigheden, kan dog forbedres, hvis du investerer i en USB 3.0 netværksadapter.

Har du brug for hjælp?

TelefonRing til os på 77 34 27 76 - vores kundesupport sidder klar.
Er du erhvervskunde, kan du ringe på 38411555.


Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:30
Fredag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:00

ButikFind vores fysiske butik og pickup-point på Naverland 6, 2600 Glostrup.


Åbningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00