Sharkpedia Gaming Blog: Tips & Tricks

Guide: Gamerstol

Guide: Gamer stol

Er du på udkig efter en gamer stol, men er du i tvivl om, hvad du skal se efter?

Med denne guide til den rigtige gamer stol giver vi dig en hurtig indføring i, hvad der er vigtigst at have for øje, når du skal til at investere i en ny stol til dit gamer-gear.

Læs mere

Hvorfor kører RAM ikke altid på max hastighed?

Hvis dine RAM ikke kører på max hastighed, så kan der være flere årsager til det. Læs med herunder, hvor vi gennemgår de mulige forklaringer – og fortæller dig, hvordan du kommer videre.

Læs mere

Faldgruberne ved køb af brugt grafikkort

Brugt grafikkort

Vi er nu endelig nået til et punkt, hvor crypto-mining bliver mindre og mindre profitabelt, så brugte grafikkort bliver solgt i større stil end nogensinde før. Hvis du selv overvejer at købe et brugt grafikkort, så er det en god idé at sætte sig ind i, hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere

Guide: Hvad er et bundkort?

Guide: Hvad er et bundkort?I denne guide gennemgår vi bundkort. Hvad er bundkortets funktion, hvordan ved man hvilke komponenter, ens bundkort er kompatibelt med, og hvor skal man tilslutte alle de besynderlige ledninger?

I denne guide gennemgår vi bundkort. Hvad er bundkortets funktion, hvordan ved man hvilke komponenter, ens bundkort er kompatibelt med, og hvor skal man tilslutte alle de besynderlige ledninger?

Læs mere

Guide: Lær at bruge vores PC-konfigurator

Konfigurator video

I denne video gennemgår Adam vores PC-konfigurator.

Se med for at lære, hvordan konfiguratoren fungerer, så du har styr på, hvordan du ændrer specifikationerne på en PC, før du køber den. Du kan udskifte al hardware, så du får lige præcis den PC, du drømmer om.

Læs mere

Guide til bekymrede forældre

Barn af den digitale generation

Når man er forælder til et barn af den digitale generation - altså som lærte at swipe, før de kunne gå, og som har nemmere ved at forstå buy- og eco-rounds i Counter-Strike end brøkregningen i skolen, så bliver du nok nemt bekymret over, hvor meget tid de bruger foran skærmen. Derfor har vi skrevet en guide til netop dig.

Læs mere

Gaming-forkortelser

Gamer slang

Gaming-forkortelser har efterhånden transcenderet grænsen fra onlineverdenen og ind i virkelighedens daglige tale. Oplever du også udfordringer med, at din ikke-gamer omgangskreds simpelthen ikke forstår, hvad du siger, fordi du bruger mærkelige ord og forkortelser? Eller har du problemer med at kommunikere med dine børn, fordi det føles som om, de snakker et helt andet sprog?

Bare rolig. SharkGaming har lavet en guide, som både indeholder basale forklaringer for de nytilkomne og mere detaljerede beskrivelser til de garvede gamere. Med hjælp fra vores guide kan vores kære læsere, uanset hobby og baggrund, komme tættere på at forstå/forklare gamer-slang - og hvor de forskellige udtryk stammer fra.

Læs mere

Guide: Undgå skader ved computeren

Too Close to the screen

Vores kroppe er ikke byggede til at sidde i den samme, statiske stilling i lang tid ad gangen, men det er jo ofte det, vi gør, når vi gamer. Lange spilsessioner kan belaste kroppen på forskellige måder, og sker det over længere tid, vil de fleste opleve smerter og nogle gange skader, der vil kræve behandling.
I denne artikel takler vi nogle af de mest kendte problemer og giver forslag til, hvordan man forebygger dem.

Læs mere

Formatering af Computer

For nogle mennesker findes der næsten ikke noget værre. Når der er installeret programmer på samme harddisk som styresystemet, vil en formatering resultere i geninstallation af programmerne, og så er der lige det der med backup af dokumenter, billeder og hvad man ellers måtte have liggende ustruktureret på sin PC. For nogen er det et mareridt, men for andre er det en rar og tiltrængt reset af et system, som ALTID vil have godt af det - en slags forårsrengøring af din gamerstation.

Læs mere

Guide: Sådan fixer man en sort skæm

Din skærm er gået i sort - hvad gør du? Hvis du oplever problemer med at få forbindelse mellem din computer og din skærm, så vil denne guide forhåbentlig kunne hjælpe dig. Du kan enten se videoen herover med lyd, eller læse videre. Nogle af trinene i denne guide vil virke banale, men nogle gange ligger svaret og gemmer sig lige foran snuden på en.

Læs mere

Selvbygget vs. professionelt samlet PC

PC hardware

Det er billigere at bygge sin computer selv. Det er ingen hemmelighed. Ved at finde hardware hos de leverandører, der tilbyder de enkelte varer til den laveste pris, kan du helt sikkert spare penge. Det kan du også, hvis du vil bygge en terrasse til baghaven. Nogle gamere sværger til bygge-selv-projektet, mens andre har det fint med at overlade det til professionelle. I denne artikel kommer vi ind på fordelene ved hver af de to tilgange.

Læs mere

Fantastiske gamle spil og hvor de findes

Det kan være ret svært at finde de helt gamle konsol spil, altså fra Atari 2600, Sega SG-1000, NES, osv.

Hvis man vil have den ægte oplevelse med retro gaming, kræver det en reel investering. Konsollen samt spil er ikke nødvendigvis billige eller nemme at skaffe - for ikke at nævne de convertere og stik du skal bruge, hvis det skal kobles til din fladskærm. Vi har skrevet et opslag om, hvor og hvordan man kan finde gamle spil.

Læs mere

Casemodding

Gammel computer sat imod en ny Shark Gaming Computer

I denne blogpost tager vi fat i emnet casemodding. Du undrer dig måske over, hvorfor vi så gør det, når dit hardware jo ikke får et performance-boost af det, og derfor i princippet kan være ligegyldigt for selve spiloplevelsen på skærmen.

Alligevel tager vi et dyk ned i emnet, fordi vi her hos SharkGaming er ellevilde med et liret gamer setup - og så har casemodding faktisk været et must for hardcore gamere i flere årtier. Vi tager dig med på rejsen fra de glade halvfemsere og frem til i dag, og forhåbentlig vil vores passion og kærlighed for casemodding smitte af på dig, hvis du da ikke allerede i forvejen er blevet hooked på at have lækker RGB-hardware og udstyr til din PC.

Læs mere

Bærbar eller stationær

Bærbare vs PC

Der er få øjeblikke, der definerer en gamer og dennes karakter og personlighed. Charizard, Squirtle eller Bulbasaur? Yennefer eller Triss? Alliance eller Horde? Bærbar eller stationær? De fleste af de helt store spørgsmål har et soleklart, rigtigt svar (Squirtle, Triss, Alliance - don’t @ me), men for borgerkrigen i PC Master Race-land er opgøret mellem batterislugerne og de vandkølede monstre langt fra færdigt endnu.

Læs mere

Streaming Guide til Gamere

streaming

I dag er streaming af gaming efterhånden udbredt herhjemme i Danmark, såvel som i udlandet. Særligt Twitch er blevet kendt blandt danske gamere, men også Youtube og Facebook bliver brugt flittigt til at streame gaming. 

Derfor vil vi gerne give dig en guide til, hvordan du kan komme godt i gang med at streame på det niveau, der nu lige passer til hvor du er på nuværende tidspunkt. Husk på, at selv de professionelle er begyndt at gøre det på hobbyplan.

Læs mere

Gamer Slang - med forældreguide

Fellow kids

Gamer slang er efterhånden noget mange af os benytter på daglig basis, men har du nogensinde oplevet udfordringer med at dine forældre, venner eller bekendte simpelthen bare ikke forstår hvad du siger, og for dem lyder det som om du snakker et helt andet sprog? Bare rolig, vi har nu lavet en guide, som både er god til nytilkomne i gamerverdenen, men også så du på en pædagogisk og sjov)måde kan fortælle dine forældre, hvad de forskellige ord betyder, på et sprog som de forstår. Har du selv flere forslag eller mangler der vigtige udtryk, så hører vi gerne fra dig!

Læs mere