Guide: Sådan fixer man en sort skæm

Din skærm er gået i sort - hvad gør du?

Hvis du oplever problemer med at få forbindelse mellem din computer og din skærm, så vil denne guide forhåbentlig kunne hjælpe dig. Du kan enten se videoen herover med lyd, eller læse videre.
Nogle af trinene i denne guide vil virke banale, men nogle gange, ligger svaret og gemmer sig lige foran snuden på en.

  • 1. Er din computer tændt? Både på computeren og på stikkontakten? Og har du sikret dig, at stikkontakten virker?
  • 2. Er din skærm tændt? Både på skærmen og på stikkontakten? Og jeg ved godt, at jeg har spurgt om det her, men har du tjekket at også den stikkontakt virker?
  • 3. Husk at skærmkablet fra skærmen til computeren skal sidde i grafikkortet, og IKKE i bundkortet - der er indgang begge steder, men når du har en computer med grafikkort, vil den altid lede efter skærmen der.
  • 4. Er du sikker på at skærmstikket sidder ordentlig i - både på skærmen og i computeren?

Hvis ovenstående 4 pointer ikke har hjulpet, så er vi nok nødt til at grave lidt dybere.

  • 5. Et af dine kabler kan være defekt. Led efter synlige skader på kabler - hvis du finder det, kan det være indikator for, at kablet har taget skade. Hvis du har et tilsvarende liggende i hjemmet, så prøv at skifte ud.
  • 6:.Hvis du har prøvet ovenstående løsningsforslag, og det stadig ikke virker, så er det værd at kigge på dine RAM. Åben siden på computeren, og tjek om rammene sidder rigtigt. Du kan med fordel skubbe dem ud, og sætte i igen - vær sikker på, de klikker ordentlig på plads, og at de sidder i hveranden "SLOT". RAM kan blive rystet en lille smule løst under transport, så løsningen kan være at finde her. Husk at computeren selvfølgelig skal være slukket når du begynder at rode med computerens hardware.

Hvis ovenstående ikke hjælper dig, og du har handlet hos os, så giv vores support et kald, og så skal vi nok hjælpe dig videre.