Formatering af Computer

For nogle mennesker findes der næsten ikke noget værre. Når der er installeret programmer på samme harddisk som styresystemet, vil en formatering resultere i geninstallation af programmerne, og så er der lige det der med backup af dokumenter, billeder og hvad man ellers måtte have liggende ustruktureret på sin PC. For nogen er det et mareridt, men for andre er det en rar og tiltrængt reset af et system, som ALTID vil have godt af det - en slags forårsrengøring af din gamerstation.

Det er desværre ikke altid, at formatering af en computer er et valg. Du kan være uheldig og løbe ind i en fejlbehæftet Windows opdatering, som vi berørte her på Facebook - andre gange kan en virus eller en omgang genstridig malware tvinge dig ud i en formatering af computer og geninstallation af Windows.
Før SSD-harddiskens indtog kunne man vinde hastighed ved at formatere computeren, da data på en SATA HDD placeres forskellige steder henne, og computeren derfor er nødt til at bruge tid på at tilgå data forskellige steder. Det kunne optimeres med en formatering eller diskfragmentering - men har man sit styresystem på en SSD, har det ikke længere relevans.
I videoen her gennemgår vores tekniker, Mikkel, hvordan man formaterer sin computerer og geninstallerer Windows.

Her følger download link til Windows 10: Download Windows 10 (microsoft.com)
Når du skal tilgå BOOT menu, så tryk på følgende ved opstart - afhængig af dit motherboard:
ASUS: F8
MSI: F11
Gigabyte: F12
Asrock: F11