HajLights

Best sælgende computerspil

I Maj 2009 udkom den første version af Minecraft i et lukket forum, hvor Markus ’Notch’ Persson ene mand arbejde på det der ville komme til at være det mest solgte spil i verden. Første store opdate, kaldet Alpha udkom en måned senere og her begyndte Minecraft at sælge så godt at Notch sagde sit arbejde op og begyndte at arbejde fuldtid på det. Den 18. november 2011 blev Minecraft 1.0 udgivet af Mojang firmaet som Notch havde lavet sammen med Jakob Porser og Carl Manneh. Allerede her havde spillet solgt over fire million kopier og i marts 2012 var spillet det 6. mest solgte spil nogensinde og i 2014 nåede den op på 60 million solgte kopier og dermed indtog tronen som det mest solgte spil nogensinde og har ligget der lige siden og kom i 2020 op på 200 millioner solgte eksemplarer.

minecraft

Hurtigste gennemførsel af Super Mario Bros.

Speedrunning er kunsten at gennemføre spil så hurtigt som muligt, og Super Mario Bros på NES (Nintendo Entertainment System) fra 1985 er en af de mere ikoniske spil at lave speed-runs i, da man kan gøre det så vildt hurtigt. Lige nu ligger englænderen ‘’Miniland’’ på første pladsen på speedrun.com med hans rekord på 4 minuter, 55 sekunder og 230 ms, kun 183 ms hurtigere end anden pladsen Thelxinoe. Det er en mindre forskel end det tager at blinke!

speed

Mest sete Twitch streamer (enkelt person)

David “TheGrefg” Martínez er en spansk streamer og ejeren af det europæiske hold Heretics. Mandag d. 11 januar 2021 skulle TheGrefg annoncere hans nye unikke fortnite skin og efter to timer og 39 minutter var han kommet op på svimlende 2,470,347 seere hvilket fuldstændig smadre alle rekorder om flest seere på en enkelt persons stream. Vildeste er at det meste af streamen var på spansk?!

alotta views

Astralis rekorder

Siden Astralis vandt sin først major mod Virtus.Pro i Atlanta i 2017 har de sat nogle vilde rekorder. De lå på #1 på HLTV’s Top-20-liste i 406 dage fra d. 23 april 2018 til d. 3 juni 2019, hviklet er det længste et hold nogensinde har ligget #1 på den liste. De er også det eneste hold i verden der har vundet 3 majors i træk og det hold der har vundet flest majors overhoved (4). Fra Februar 2018 til maj 2019 vandt de 31 LAN kampe på Nuke i TRÆK. De var også det første hold til at have alle deres spillere på HLTV’s top 20 liste over bedste CS:GO spillere. /fanboyrant over

astralis

Credit: https://steamcommunity.com/id/Vak1nggvac

Flest tjente præmiepenge i esport total

Johan ‘’N0tail’’ Sundstein er nok den mest kendte DOTA 2 spiller i verden, han er holdkaptajn og medejer i OG og er den mest dekorerede DOTA 2 spiller, da han har vundet fire Majors og to Internationals. I sin tid som esports stjerne har han vundet 6,96 million dollars svarende til 43,42 million danske kroner, og det er KUN præmiepenge fra turneringer. Han er desuden den eneste dansker der nogensinde har vundet en International og så kan han rigtig godt lide Shark Gaming computere.

notail