HAJLIGHTS - Rekorder

HajLights

Best sælgende computerspil

I maj 2009 udkom den første version af Minecraft i et lukket forum, hvor Markus ’Notch’ Persson ene mand arbejdede på det, der skulle blive det mest solgte spil i verden. Første store opdate, kaldet Alpha, udkom en måned senere, og her begyndte spillet at sælge så godt, at Notch sagde sit arbejde op og begyndte at arbejde fuldtid på det. Året efter var han til samtale med den legendariske Gabe Newell, hvor han takkede nej til at arbejde for Valve. Den 18. november 2011 blev Minecraft 1.0 udgivet af Mojang - et firma som Notch havde startet sammen med forhenværende kollegaer Jakob Porsér og Carl Manneh. Allerede her havde spillet solgt over fire millioner kopier, og allerede i marts 2012 var det det 6. mest solgte spil nogensinde. I 2014 blev storspillere som GTA V overhalet indenom, og salget nåede op på 60 millioner solgte kopier - Minecraft satte sig på tronen som det mest solgte computerspil nogensinde. Her har det siddet lige siden, og i 2020 nåede det op på 200 millioner solgte eksemplarer.

minecraft

Hurtigste gennemførsel af Super Mario Bros.

Speedrunning er kunsten at gennemføre spil så hurtigt som muligt, og Super Mario Bros på NES (Nintendo Entertainment System) fra 1985 er en af de mere ikoniske spil at lave speedruns i, da man kan gøre det så vildt hurtigt. Lige nu ligger englænderen ‘’Miniland’’ på førstepladsen på speedrun.com med hans rekord på 4 minuter, 55 sekunder og 230 ms, kun 183 ms hurtigere end anden pladsen Thelxinoe. Det er en mindre forskel end den tid, det tager at blinke!

speed

Mest sete Twitch streamer (enkelt person)

David “TheGrefg” Martínez er en spansk streamer og ejeren af det europæiske hold Heretics. Mandag d. 11 januar 2021 skulle TheGrefg annoncere hans nye unikke fortnite skin, og efter to timer og 39 minutter var han kommet op på svimlende 2,470,347 seere, hvilket smadrede alle rekorder om flest seere på en enkelt persons stream. Streamen var desuden på spansk.

alotta views

Astralis rekorder

Siden Astralis i 2017 vandt sin først major mod Virtus.Pro i Atlanta, har de sat nogle vilde rekorder. De lå #1 på HLTV’s Top 20 liste i 406 dage fra 23. april 2018 til 3. juni 2019, hvilket er det længste, et hold nogensinde har ligget #1 på den liste. De er også det eneste hold i verden, der har vundet 3 majors i træk, og det hold der har vundet flest majors overhovedet (4). Fra februar 2018 til maj 2019 vandt de 31 LAN kampe på Nuke i træk! De var desuden også det første hold til at have alle deres spillere på HLTV’s top 20 liste over bedste CS:GO spillere. Let's go!

astralis

                                                                                                      Credit: https://steamcommunity.com/id/Vak1nggvac

Flest tjente præmiepenge i esport total

Danske Johan ‘’N0tail’’ Sundstein er nok den mest kendte DOTA 2 spiller i verden. Han er holdkaptajn og medejer i OG Esports, og han er den mest dekorerede DOTA 2 spiller, da han har vundet fire Majors og to Internationals. I sin tid som esportsstjerne har han vundet $6,96 mio., svarende til ca. 43 millioner danske kroner - og det er kun præmiepenge fra turneringer. Han er desuden den eneste dansker, der nogensinde har vundet en International. Og så kan han rigtigt godt lide Shark Gaming computere.

notail