Nioh 2 Complete Edition

nioh

Lige siden jeg gennemførte Nioh for lidt over tre år siden, har jeg set frem til Nioh 2. Begge spil foregår hovedsageligt i Japan i middelalderen, hvor krigsherrer bruger de magiske sten ‘’Amrita’’ til at bekæmpe hinanden og dæmoner kaldet ‘’Yokai’’. Med et bredt udvalg af våben og diverse evner (magi og ninja-tricks) skal du kæmpe dig igennem horder af samuraier, ninjaer, soldater og et hav af forskellige Yokai.
I Nioh 2 er man en shiftling - halvt menneske, halv Yokai. Spillet starter med, at man får en hemmelig besked om at mødes under et kirsebærtræ i en lille landsby. Man sætter afsted og møder til sidst Tokichiro, som har ambitiøse planer og har brug for ens hjælp til at opnå dem!


Byg din karakter
Som noget nyt i Nioh 2, i forhold til forløberen, kan du nu lave din egen karakter, hvor du kan justere køn, hår, øjne, kropstørrelse, hvor mange ar og/eller tatoveringer, du vil have, og hvordan din Yokai-form ser ud. Dette er en tiltrængt tilføjelse, der gør ens karakter mere unik. Selvom William fra Nioh 1 var en fed karakter, savnede jeg lidt mere customization end bare hans hår og skæg. Desværre snakker ens karakter ikke i Nioh 2, hvilket jeg mener, den godt kunne. Til gengæld har de skabt fantastiske karakterer, der snakker rundt om en, hvor man selv er Gordon Freeman-typen, der bare ikke snakker, hvilket også kan have sin charme.
Jeg gik i gang med en ret tydelig idé om, hvilke våben jeg ville prøve af: Switchglaive og Splitstaff - to af de nye våben der skalerer med magi. Dog fandt jeg hurtigt ud af, at deres moveset ikke passede til mig, og jeg skiftede over til at bruge det nye strength våben ‘’Fists’’ men holdte stadig fast i mine magiske evner. Der er mange forskellige måder at bygge sin karakter på.Du kan vælge at opgradere stats for så at optimere dit build. Du kan se, hvad de forskellige stats gør på billedet nedenunder.

nioh2

Udstyr, skills , guardian spirits og soul cores.

Der er rigtigt meget forskelligt udstyr i Nioh 2. Over 300 nærkampsvåben i 11 forskellige kategorier, 3 typer afstandsvåben, 38 rustninger med tre forskellige vægtklasser og 40 typer ‘’accessories’’, der alle kan have op til 7 effekter på sig, baseret på hvor sjældne de er (Common, Uncommon, Rare, Exotic, Divine og Ethereal). Der er også rigtigt mange skills, man kan vælge imellem: ca. 200 forskellige aktive og passive skills, der er delt op i Samurai, Shiftling, Onmyo Magic og Ninja Skills.
Udover dem har hvert våben deres eget skill tree med forskellige skills, og med alle våben kan man vælge mellem fire forskellige stances: high, mid, low og sheathed. Mange skills er begrænsede til en eller to stances.
Guardian spirits er venlige ånder, der hjælper en, hovedsageligt ved at øge ens offensive og defensive evner, men de har også hver deres unikke effekter. Med 37 forskellige guardian spirits skal du nok finde en, der passer til dig.
Man kan sætte soul cores sammen med sin guardian spirit og få endnu mere power, og man kan have op til tre soul cores per spirit. Soul cores giver også unikke Yokai abilites, der koster Anima at bruge. Anima er en ny ressource, der langsomt lader op, når du dræber fjender. Udover Anima har du også et Amrita Gauge, der kan aktiveres til et Yokai Shift, når det er fyldt op. Din Yokai shift-form er baseret på, hvilken guardian spirit du har, og der findes tre forskellige typer: Feral, Phantom og Brute. Disse typer bestemmer også, hvilket slags burst counter du kan lave. Burst counters bruges hovedsageligt til at undgå eller forstyrre fjenders mere farlige angreb (der kommer en rød indikator på dem, som man kan stoppe med burst counter). De tre typer burst counters er meget forskellige; med Feral hopper du væk og efterlader en illusion af dig, og hvis fjenden rammer den, er det succesfuldt. Med Phantom parerer man angrebet, og med Brute slår du ud efter modstanderen. Det kræver Anima og god timing at lave et burst counter, og det er meget nemmere at ramme med Brute end med de to andre.
Konklusion
Nioh 2 gør rigtigt meget, hvilket også lidt er det eneste dårlige, jeg kan pointere ved spillet. Der er så mange forskellige muligheder, at det vil kræve flere hundrede timer at prøve alle våben, magier, rustninger, komboer og ninja-evner igennem. Med muligheden for 4 niveauer af New Game+, er der rig mulighed for replayability, hvor man kan prøve alt af med mange nye udfordringer.
Nioh 2 er ligesom alle andre Souls-like spil straffende for nybegyndere, så vær parat til at dø - og dø og dø og dø.