SharkGamings historie

Shark Gaming Timeline 2009-2021

Før 2009 var mulighederne for at købe skræddersyede gamercomputere meget begrænsede. En dårlig oplevelse af køb af PC i Fona blev dråben, der fik Daniel Gerhardt og Mikael Taipalus til at indse, hvor stort hullet i markedet var. Ønsket om at forbedre muligheden for at købe computere, dedikeret til gamere, blev parret med Mikaels forkærlighed for hajer, specifikt Discovery Channels "Shark Week", og kort tid efter var SharkGaming ved at blive en realitet. Mikael droppede ud fra 1. semester i markedsføringsøkonomi, og sammen med Daniel gik han all-in på drømmen om at bide sig fast i det danske gamermarked.

2009

SharkGaming fødes. Daniel og Mikael får deres cvr nummer i oktober måned, og 4 måneder senere er den første udgave af hjemmesiden klar. Daniel står for økonomi og regnskab, og Mikael står for driften. Kunderne er privatpersoner, og for at holde produktionsudgifterne og dermed priserne så langt nede som muligt, bruges der billigt hardware. Shark er på det tidspunkt de billigste, men ikke nødvendigvis de bedste. Alt foregår i Mikaels lejlighed, hvor Daniel, Mikael selv og virksomhedens første tekniker, Rasmus, driver SharkGaming.

2010

SharkGaming vokser ud af lejligheden og ind i nogle lokaler ved en netcafé på Frederiksberg. I 2010 starter firmaets grafiker Brian, som stadig i dag er med til at udvikle SharkGamings visuelle identitet, hvor han dagligt tryller i Photoshop. Året efter starter Christian og Jasper.

2012

SharkGaming vokser stadig og flytter nu til Ellekær 7 i Herlev, hvor 300m2 gør den daglige drift nemmere.

Ellekaer

Udstilling Ellekaer 2012

2013

Der tilføjes 150m2 til firmaadressen Ellekær 7, og mere mandskab hentes ind. 

Butik Ellekaer

2014

League of Sharks sparkes i gang. Omgivet af online events og turneringer var League of Sharks en online turneringsplatform, hvor der i starten blev dystet i skøre game modes såsom ARAM (All Random All Mid) i League of Legends.

2015

SharkGaming overtager naboens lokaler og tilføjer yderligere 200m2 - og har nu i alt 650m2.

Ny butik ellekaer 2015

2016

League of Sharks har haft vokseværk og inkluderer nu Counter-Strike til LAN-arrangementet NPF, hvor SharkGaming udlover 100.000 kr i pengepræmie til vinderholdet. Team Dignitas løber med sejren i en tæt finalekamp mod den daværende version af Heroic. Team Dignitas bestod af MSL, K0nfig, CajunB, RUBINO og Magisk, hvor Heroic havde Snappi, Friis, Moddi, Valde og Glaive. Kort efter blev både North og Astralis født, og efter Shark League turneringen insisterede spillerne i begge organistationer på at spille på SharkGaming computere, da det var de bedste på markedet. SharkGamings vej ind på esportsscenen blev lagt efter NPF-arrangementet, og siden da har godt halvdelen af de nævneværdige esportsorganisationer i hele verden haft SharkGaming computer som deres officielle maskiner på et eller andet tidspunkt.

League of Sharks til NPF

Direktør Daniel Gerhardt rejser til Stockholm for at undersøge mulighederne for at træde ind på det svenske marked. Modsat Danmark brugte man i Sverige ikke computere i fritidsklubber, som ellers var en halvstor aftager af maskiner herhjemme. I et møde med en fritidsklub i Stockholm spørger Daniel, hvor de unge så spiller computer efter skole. Han peges i retning af internetcafeen Inferno. Ved ankomsten oplever han en helt anden måde at drive netcafeer på, end man kender det fra Danmark. Netcafeen har over 300 maskiner og er på det tidspunkt verdens største. De er på udgik efter nye computere, og Daniel får hurtigt lukket den aftale, der stadig i dag er den største enkeltstående salgsaftale i SharkGamings historie.

Magisk playing on SharkGaming Computer

2017

I forlængelse af den store ordre til svenske Inferno lanceres den svenske hjemmeside, og SharkGaming er nu officielt på det svenske marked.

2018

SharkGaming vinder Herlevs Erhvervspris. Virksomheden var placeret i Herlev på daværende tidspunkt og havde et tæt samarbejde med kommunen, hvor der blev gjort en aktiv indsats for at tage elever og flexjobbere ind for ofte at tilbyde dem fast arbejde. En stor del af de ansatte er her stadig i dag, og et udvalg af erhversfolk pegede derfor på SharkGaming som en virksomhed, der tog socialt ansvar - og det gør vi stadig.

Der tilføjes også yderligere 200m2 til adressen, men selv med 850m2 er det trængt med pladsen i en virksomhed, der har konstant vokseværk. 

Shark Gaming Herlev Erhvervspris 2018

2020

SharkGaming oplever stor vækst og vokser ud af sine lokaler i Herlev og ind i Glostrup, hvor godt 3000m2 udgør det nye hovedkvarter. Pladsmanglen skyldes en fordobling i ansættelser, og udover vokseværk i produktionsafdelingen bliver der gjort plads til en inhouse marketingafdeling.

SharkGaming Computers on the work bench

Den store succes på det danske og svenske marked samt udvidelsen af lokaler og produktion gør, at SharkGaming træder ind på det norske marked og er nu repræsenteret i hele Skandinavien.

2021

SharkGaming fortsætter væksten fra 2019 og 2020, og selvom branchen er presset som følge af manglende grafikkort, formår virksomheden at holde gang i salget.
Det nære forhold til esportsverdenen holdes stadig ved lige, og talrige organisationer spiller stadig med SharkGaming computere og gear. Målet er fortsat at levere de bedste gaming setups til private såvel som professionelle og konstant sørge for at levere den bedste rådgivning, support og ekspertise i Norden.

Shark on the wall in our new headquarters